Poslovna scena
StoryEditor

KPMG će Croatia osiguranje savjetovati o privatizaciji

12. Prosinac 2012.

Ministarstvo financija objavilo je danas da je za savjetnika za privatizaciju i dokapitalizaciju Croatia osiguranja odabrana ponuda KPMG-a i njegovih partnera, a koji su u svojoj ponudi za taj posao zatražili 29,4 milijuna kuna s PDV-om.

U otvorenom postupku javne nabave za usluge savjetnika za privatizaciju i dokapitalizaciju Croatia osiguranja odabrana je ponuda zajednice ponuditelja KPMG Croatia iz Zagreba, KPMG iz Budimpešte, KPMG iz Milana i Wolf Theiss, Podružnica Zagreb, priopćilo je Ministarstvo na svojim internet stranicama.

U postupku pregleda i ocjene ponuda utvrđeno da je ponuda KPMG Croatia i partnera ekonomski najpovoljnija te je ocijenjena prihvatljivom u tehničkom i financijskom pogledu, ističu iz Ministarstva financija.

Cijena ponude odabrane zajednice ponuditelja iznosi 29.437.500 kuna s PDV-om, navodi se u priopćenju.

Ministarstvo financija je 20. rujna objavilo natječaj za izbor savjetnika za privatizaciju i dokapitalizaciju CO-a, rok za predaju ponuda bio je 30. listopada i u tom su roku zaprimljene četiri ponude.

Uz KPMG Croatia i partnere, ponudu su predale i zajednice ponuditelja Lazard Freres iz Pariza i Ernst&Young Pariz (po cijeni od 29,02 milijuna kuna), potom BNP Paribas i hrvatski partner Interkapital vrijednosni papiri (20,8 milijuna kuna) te Deloitta i njegovih devet partnera (22,7 milijuna kuna).

Kriterij odabira koji se primjenjivao u ovom postupku je ekonomski najpovoljnija ponuda te se uz cijenu ponuda vrednovalo i specifično iskustvo ponuditelja, adekvatnost plana i metodologije rada te kvalifikacije i kompetentnost predviđenog osoblja za rad na ovom projektu, ističu iz Ministarstva financija.

Vlada je sredinom srpnja pokrenula postupak izbora savjetnika za privatizaciju i dokapitalizaciju Croatia osiguranja radi prodaje oko 50 posto vlasničkog udjela u toj osiguravajućoj kući.

18. travanj 2024 22:37