Poslovna scena
StoryEditor

Kraš kreće u osvajanje tržišta zemalja Dalekog istoka

06. Svibanj 2015.
Piše:
lider.media

S ciljem jačanja poslovnih i prijateljskih odnosa s kompanijama iz Južne Koreje danas je potpisan Memorandum o razumijevanju između Kraša i Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba kojim je ova tvrtka postala članicom tog kluba.

Svečano potpisivanje Memoranduma o razumijevanju upriličeno je uoči premijernog nastupa Kraša d.d. na najvećem sajmu hrane i pića za tržišta Koreje i Japana “Seoul Food 2015”, koji će se održati od 12.-15. svibnja 2015. godine u Seoulu.

Godišnja proizvodnja, ističu u Krašu, premašuje količinu od 33.000 tona konditorskih proizvoda, od kojih se skoro polovina uspješno izvozi na sva svjetska tržišta. Razvojni planovi usmjereni su prema snažnoj izvoznoj orijentaciji, uz naglasak na jačanju vodeće pozicije na tržištima regije, na kojima Kraš već posluje putem vlastitih komercijalnih podružnica. Kraš je vlasnik i dviju tvornica, MIRE - najveće tvornice keksa i vafla u Prijedoru i KAROLINE, tvornice za proizvodnju keksa, vafla i slanica, u Osijeku. Svojim nastupom na sajmu “Seoul Food 2015” Kraš okreće novu stranicu u osvajanju tržišta zemalja Dalekog istoka, ističu u kompaniji.

Memorandum su potpisali g. Damir Bulić, Predsjednik Uprave Društva, Kraš d.d. g. Darko Radišić, Član uprave, Kraš d.d. i g. Zoran Horvat, predsjednik Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba. Svečanosti potpisivanja nazočili su i veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj Nj.E. Suh Hyung-Won, g. Uhm Wonjae, prvi tajnik i konzul Veleposlanstva Republike Koreje u Republici Hrvatskoj, gđa Marica Vidaković, Prokurist, Kraš d.d., g. Tomislav Jović, zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Kraš d.d., i g. Igor Zgrabljić, glavni tajnik Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba.

19. travanj 2024 00:07