Poslovna scena
StoryEditor

Kraš krenuo u pohod na Aziju, proizvodi tvrtke na policama trgovina u Koreji i Japanu

13. Listopad 2014.
Piše:
lider.media

Iz Kraša su danas objavili kako su započeli je plasiranje svojih proizvoda na nova azijska tržišta. Početkom listopada ove godine, Kraš je krenuo s izvozom svojih slatkiša u Koreju gdje će se na policama naći poznati Kiki i gumeni bomboni, dok je za Japan u pripremi već i druga pošiljka Kraševih napolitanki.

Otvaranje novih tržišta rezultat je dugoročnih pregovora i suradnje s korejskim i japanskim poduzetnicima nakon uspostavljenih kontakata na svjetskim sajmovima.

- Kraš danas blizu 50% svojih prihoda ostvaruje na inozemnim tržištima među kojima su i zemlje regije, Europske unije i prekomorja. Upravo na ovim posljednjima, tržištima Saudijske Arabije, SAD-a, Kanade i Australije ostvarujemo najviše stope rasta. Izvoz na njih je već u prvih devet mjeseci povećan za 12%, dok je ukupni izvoz povećan za 5,5%. U prošloj godini započeli smo s izvozom na tržišta sjeverne Afrike, pa je i ovaj posljednji, izvoz u Koreju i Japan nastavak nastojanja za nalaženjem pozicija na novim, propulzivnim tržištima na kojima se navike potrošača ubrzano mijenjaju - istaknuo je Damir Bulić, predsjednik Uprave Kraša.

Od Kraševih slatkiša na inozemnom tržištu najtraženije su Napolitanke, Domaćica, Dorina čokolade te premium proizvodi Bajadera i Griotte. Na tržištu Saudijske Arabije Kraš je dugogodišnji lider u kategoriji napolitanki, navode u tvrtki.

20. travanj 2024 03:42