Poslovna scena
StoryEditor

Kristina Ercegović Horbec prodala Herakleu Aganu Begiću

26. Ožujak 2012.

Prva i jedina hrvatska agencija specijalizirana za mystery shopping promijenila je vlasnika. Kristina Ercegović Horbec prodala je Herakleu Aganu Begiću, vlasniku agencije Promocija plus. Detalji transakcije nisu objavljeni.

Heraklea je osnovana prije deset godina, zapošljava pet djelatnika i ima bazu od oko 650 tajnih kupaca u cijeloj zemlji. Osnivačica Heraklee, Kristina Ercegović Horbec, operativno se povukla iz agencije još prije godinu dana kada je osnovala drugu tvrtku, Zaokret, gdje se bavi edukacijom onih koji žele postati poduzetnici te savjetovanjem i coachingom malih poduzetnika kao i poticanjem malog poduzetništva općenito kroz projekt Business Cafe kojeg pod pokroviteljstvom Ministarstva poduzetništva vodi od lipnja 2011. Odluka o prodaji Heraklee dio je njezina vlastita ‘zaokreta‘.

Agencija za istraživanje tržišta Promocija plus u javnosti je najpoznatija po redovitim mjesečnim izvješćima o prodaji automobila na hrvatskom tržištu kao i po istraživanju stavova stanovništva uoči raznih izbora. Istovremeno s promjenom vlasnika, Heraklea je dobila i novu direktoricu, Sanju Gomuzak. Nova je direktorica u Heraklei prethodno provela četiri i pol godine, stekavši bogato iskustvo na svim poslovima, između ostalog, gotovo godinu dana i na mjestu izvršne direktorice.

23. travanj 2024 16:28