Poslovna scena
StoryEditor

Kučana na čelu 3.maja nasljeđuje provjereni Uljanikov kadar?

28. Kolovoz 2013.
Piše:
lider.media

Uprava Uljanika planira smjenu na vrhu ‘3. maja‘, a dosadašnjeg predsjednika uprave Edija Kučana na toj će poziciji najvjerojatnije naslijediti Zdravko Pliško kao provjereni Uljanikov kadar s dugogodišnjim iskustvom na mjestima rukovoditelja gradnje i proizvodnje u Puli.

Pliško je, kako piše Novi list, nedavno umirovljen, ali će, kako se priča u škverskim kuloarima, preuzeti kormilo ‘3. maja‘ barem do okončanja pripajanja riječkog brodogradilišta Uljaniku. Drugim riječima, ostat će na tom mjestu sve dok uprava Uljanik grupe ne pronađe novo dugoročnije rješenje.

Više o novim kadrovskim rješenjima u ‘3. maju‘ moglo bi se znati nakon današnje Skupštine društva, na kojoj će biti izabrani članovi novog Nadzornog odbora. Poznata su imena troje kandidata koje predlaže novi većinski vlasnik, Uljanik, a to su, prema dnevnom redu Skupštine objavljenom u Narodnim novinama Veljko Grbac, Marinko Brgić i Elvis Pahljina. Predstavnica radnika u Nadzornom odboru bit će Nada Jelinić-Starčević, dok ime petog člana kojeg imenuje Agencija za upravljanje državnom imovinom(AUDIO), nije objavljeno.

Očekuje se da će dosadašnji predsjednik uprave Kučan novom Nadzornom odboru ponuditi svoj mandat, nakon čega bi za novog čelnog čovjeka ‘3. maja‘ trebao biti imenovan Pliško. U upravi bi, uz njega, trebao ostati i sadašnji član Predrag Božanić, a nagađa se da će uprava dobiti i trećeg člana, što omogućava i Statut društva, i to iz redova Uljanika.

S obzirom da postoji mogućnost da država danas ne odredi svog predstavnika u NO, smjena na čelu uprave mogla bi biti odgođena dok ne bude određen sastav kompletnog Nadzornog odbora, no bilo kakvu službenu potvrdu ovih informacija jučer je bilo nemoguće dobiti.

24. travanj 2024 08:03