01. lipanj 2013.

Kupoprodajni ugovor Agrokora i Mercatora bit će potpisan 12. lipnja?

Koncern Agrokor navodno je vrlo blizu dogovoru s vlasnicima 53 posto dionica trgovačkog lanca Mercator, objavila je u petak slovenska komercijalna televizija POP-TV, pozivajući se na neslužbene izvore.

Prema njihovim informacijama kupoprodajni ugovor Agrokora i prodajnog konzorcija mogao biti parafiran još ovog tjedna, a potpisan 12. idućeg mjeseca. 

Navodno je za prodaju svog 10-postotnog udjela u Mercatoru najzainteresiranija uprava Nove Ljubljanske banke (NLB) koja želi da se stvar zaključi još pred sastanak njenog nadzornog odbora idućeg mjeseca, tvrdi POP-TV, a velik interes za prodaju svojih 23 posto dionica pokazuje i Pivovarna Laško (PL) kao najveći pojedinačni vlasnik jer se želi razdužiti prema bankama kojima duguje skoro 400 milijuna eura.

Direktor Mercatora Toni Balažič u petak je na poslovnom forumu na Bledu rekao da očekuje da će konzorcij vlasnika 53 posto dionica Mercatora što prije donijeti odluku da li ići u prodaju ili ne, te ocijenio da bi od odluke do dovršenja prodajnog postupka moglo proći i više od pola godine.

Agrokor je uz fond MID Europa Partners jedini predao obvezujuću ponudu u najnovijem pokušaju prodaje Mercatora, navodno ponudivši 110 eura za dionicu, što je u tom trenutku odgovaralo tržišnoj cijeni Mercatorove dionice na burzi, dok MID Europa Partners nije istaknuo cijenu nego nudi dokapitalizaciju.