Aktualno Poslovna scena

Kvartalni gubitak Ubera porastao na 1,46 milijardi dolara

uber

Američka tehnološka kompanija Uber zabilježila je porast kvartalnog gubitka, dok se ta kompanija za posredovanje u uslugama prijevoza suočava sa zakonskim problemima te regulatornim ograničenjima širom svijeta.

Kompanija sa sjedištem u SIlicijskoj dolini u trećem tromjesečju zabilježila je neto gubitak od 1,46 milijardi dolara, u odnosu na 1,06 milijardi dolara gubitka kvartal ranije, kazao je Reutersu izvor upoznat sa situacijom.

>>> Uber i NASA razvijaju leteće taksije

Kvartalni neto prihodi skočili su 14 posto, na 2 milijarde dolara, dok su bruto prihodi od narudžbi porasli 11,5 posto, na 9,7 milijardi dolara, doznaje se od izvora. Kao privatna tvrtka, Uber nije dužan javno objavljivati financijska izvješća, no ranije ove godine počeo je pružati uvid u svoju financijsku izvedbu otrkivajući određene podatke.

U utorak je konzorcij predvođen japanskom korporacijom Softbank objavio ponudu za kupnju dionica Ubera. Japanska kompanija kazala je da neki ugledni ulagači u Uber, uključujući tvrtke Benchmark, koja posjeduje 13 posto Uberovih dionica vrijednih 9 milijardi dolara, te Menlo, planiraju prodati svoje dionice.

>>> Podaci 57 milijuna korisnika Ubera hakirani 2016.

Uber se ove godine suočio s brojnim skandalima, a posljednji se odnosi na probleme s regulatorima zbog otkrića da je tvrtka platila hakerima 100 tisuća dolara da zataškaju veliki hakerski napad prošle godine kojem su bili izloženi podaci 57 milijuna korisnika diljem svijeta.


Pratite Lider na društvenim mrežama linkedininstagram
 
 

Komentari