Poslovna scena
StoryEditor

Ledo prestaje s otkupom mlijeka

19. Lipanj 2013.

Nadzorni odbor (NO) Leda jednoglasno je donio odluku da da tvrtka prestane s obavljanjem djelatnosti otkupa mlijeka.

Kako se navodi u obavijesti s jučer održane sjednice NO, odluka kojom se daje suglasnost Upravi da tvrtka prestane s tim otkupom stupa na snagu danom donošenja.

U obrazloženju takve odluke navodi se da je osnovna djelatnost Leda proizvodnja i distribucija sladoleda i smrznute hrane, u što Ledo kontinuirano ulaže.

- Mlijeko otkupljeno od kooperanata Ledo ne koristi u proizvodnji sladoleda od 2007. godine te nije za očekivati da će se u tom smislu bilo što mijenjati, posebno nakon ulaska u EU, kada će nestati sve eventualne poteškoće vezane uz nabavu mliječnih sirovina, a koje se koriste u industrijskoj proizvodnji - navode iz Leda. Dodaju kako to znači da više nije potrebno osiguravati vlastito mlijeko kao rezervni izvor mliječnih sirovina.

Obavljenje djelatnosti otkupa mlijeka ima neutralan učinak na EBIT kompanije. Naime, Ledo iz ove djelatnosti nije ostvario dobit, napominju iz tvrtke te ističu kako je iz navedenog razvidno da Ledo nema objektivni poslovni interes da i dalje sudjeluje u otkupu mlijeka.

20. travanj 2024 14:01