Poslovna scena
StoryEditor

Lloyd‘s of London zbog Brexita osniva podružnicu u Bruxellesu

30. Ožujak 2017.

Osiguravateljska kuća Lloyd‘s of London osnovat će novu europsku podružnicu sa sjedištem u Bruxellesu kako bi izbjegla gubitak poslova izlaskom Velike Britanije iz Europske unije (EU).

Osiguravateljska kuća s tradicijom od 329 godina potvrdila je plan zajedno s objavom najnovijih godišnjih rezultata.

- Podružnica će biti otvorena u Bruxellesu, a namjera je da započne s radom 1. siječnja 2019. godine, kazali su iz kompanije.

>>>Goldman Sachs seli stotine zaposlenika iz Londona i prije Brexita

Poslovanje tvrtke na europskom kontinentu generira 11 posto ugovorenih premija osiguranja. I neke druge financijske institucije također planiraju premjestiti dio poslovanja u Europu.

Nekoliko investicijskih banaka, uključujući Bank of America, Barclays i Morgan Stanley, razmatraju preseliti dio osoblja u Dublin. Gradovi poput Frankfurta, Madrida i Amsterdama također bi mogli imati koristi od raznih preseljenja. Također, očekuje se da će banka HSBC prebaciti značajan dio zaposlenika u Pariz.

‘Vrlo izazovni‘ uvjeti

Lloyd‘s je objavio kako je u 2016. ostvario dobit od 2,1 milijarde funti, istovjetnu dobiti iz 2015. godine. Iz kompanije su poručili kako su uvjeti tijekom cijele godine bili "vrlo izazovni". Zahtjevi za naknade dosegnuli su 2,1 milijardu funti, petu najvišu vrijednost od početka stoljeća, a uglavnom zbog uragana Matthew i velikog požara kod Fort McMurraya u Kanadi.

Međutim, iz Lloyds‘a dodaju kako su ti rezultati potpomognuti "značajno poboljšanim" povratima od ulaganja. Lloyd‘s, jedna od najstarijih britanskih institucija, vodeća je svjetska kompanija na tržištu osiguranja i reosiguranja.

19. travanj 2024 16:41