Poslovna scena
StoryEditor

FOTO: Loše je što su Maras, Grčić, Jakovina i V. Ostojić marginalizirani

26. Srpanj 2012.

Prvi čovjek malih i srednjih poduzetnika u Hrvatskoj udruzi poslodavaca Petar Lovrić žestoki je kritičar Vladinih poteza koji idu na štetu interesne skupine kojoj je na čelu.

Jednako tako godinama je kritizirao i praksu neplaćanja malim i srednjim poduzetnicima koji su zadnji u lancu. U novom broju Lidera Matilda Bačelić razgovarala je s Lovrićem o aktualnoj situaciji iz perspektive poslodavaca uoči jeseni koja se proglašava najtežom dosad. Lovrić je priznao kako lockout, odnosno tzv. štrajk poslodavaca, nije realna prijetnja Vladi. Napomenuo je kako poslodavci nisu ni s kim u ratu, sve što rade - rade zbog svog interesa i ne otvaraju tvrtke i radna mjesta zbog ministra Linića i Vlade nego zbog sebe.

- Bilo bi nemoralno reći da nešto rade zbog države. Poslodavci posljedično zapošljavaju zbog sebe i plaćaju poreze, ne iz altruizma, nego zato što moraju. Poduzetništvo je rizik, ako ubijete tu volju i energiju, nitko neće preuzimati rizik, a ako nema njega, nema ni novih radnih mjesta - rekao je Lovrić.

20. travanj 2024 07:16