Poslovna scena
StoryEditor

Lovrić: CMC je našao ozbiljne kupce za željezaru

27. Travanj 2012.

Američki CMC, koji je donio odluku o napuštanju sisačke željezare, obavijestio je upravu Sisačko-moslavačke županije kako će još neko vrijeme ostati u Sisku, izjavila je danas županica Marina Lovrić Merzel koja to tumači kao naznaku da je ‘CMC našao ozbiljne kupce za željezaru‘.

- U svom dopisu CMC nas obavještava kako je od HEP-a zatražio suglasnost da nastavi distribuciju električne energije tvrtkama u sisačkoj Južnoj industrijskoj zoni. Isto tako, najavio je i nastavak distribucije plina te je izrazio spremnost da sudjeluje u sanaciji dotrajale plinske mreže. To očito znači da je CMC našao ozbiljne kupce za sisačku željezaru pa uskoro možemo očekivati i povratak većeg broja radnika u željezaru - rekla je županica Lovrić Merzel prigodom potpisivanja partnerskih ugovora o kreditima gospodarstvenicima.

Neslužbeno se govori o tri ozbiljne ponude te da je jedan od kandidata za kupovinu željezare poduzetnik Petar Pripuz, koji u Južnoj industrijskoj zoni ima nekoliko tvrtki.U sisačkoj željezari još je ostalo manje od stotinu zaposlenih, koji rade na otpremi preostalog starog željeza, distribuciji energenata i pripremi dokumentacije za prodaju tvrtke.

26. travanj 2024 21:42