Poslovna scena
StoryEditor

Lovrić: Izvjesno je da na jesen izgubimo do 150 tisuća radnih mjesta

13. Srpanj 2012.
Piše:
liderhrt

Petar Lovrić, predsjednik Udruge malih i srednjih poduzetnika pri HUP-u, najavio je gostujući na radiju Soundsetu kako će Hrvatska udruga poslodavaca preporučiti otpuštanja zbog sve veće krize u koju su zapali poduzetnici.

- Izvjesno je i opasno da na jesen izgubimo 100 do 150 tisuća radnih mjesta jer smo ubili ljudima volju za rizik i energiju. Ministar financija kaže da pravna država ne funkcionira, zamislite da ministar policije ili obrane to kaže. Ovo je ustavna kriza gdje moramo jako dobro komunicirati bojim se da će najesen posljedice biti stravične, komentirao je nezavidnu situaciju poduzetnika koje ponajviše muči nelikvidnost. Ipak, istaknuo je kako su poduzetnici po prirodi optimisti i racionalna bića. U Americi svake godine nestane 600 tisuća poduzetnika i nitko od toga ne radi dramu, a mi smo počeli raditi dramu, kazao je.

Najavio je i tužbu HUP-a protiv Vlade zbog uvođenja poreza na kapitalnu dobit. Efekt te odluke za punjenje proračuna je bio nula, ali izazvao je ogorčenje poduzetnika. A Ustav kaže da nitko ne može stečenu dobit od kapitala umanjiti zakonom ili aktom, pojasnio je čelnik HUP-a.

19. travanj 2024 08:59