Poslovna scena
StoryEditor

M San Grupa s 4,5 milijuna kuna investicija višestruko povećava proizvodnju TV-a

04. Ožujak 2016.
Piše:
Miro Soldić

Modernizacija proizvodne linije rezultirat će višestrukim povećanjem proizvodnje (sa 84 tisuće uređaja godišnje na planiranih 180 tisuća) i omogućiti izradu modela puno veće dijagonale nego do sada (do 65 inča).

M San Grupa predstavila je danas modernizirani pogon za proizvodnju Vivax televizora u koji su uložili 4,5 milijuna kuna. Modernizacija proizvodne linije rezultirat će višestrukim povećanjem proizvodnje (sa 84 tisuće uređaja godišnje na planiranih 180 tisuća) i omogućiti izradu modela puno veće dijagonale nego do sada (do 65 inča).

- Kontinuirano investiramo i uvijek tražimo nešto novo. U idućih mjesec dana na tržištu ćemo ponuditi prve Vivax Smart TV uređaje, a drugi korak nam je plasiranje televizora velikih dijagonala ekrana. Radimo i na Ultra HD 4K TV-ima – kazala je produkt menadžerica Vivaxa Katarina Halar.

Specifičnost nove linije je proizvodnja ekrana koju u M Sanu do sada nisu imali, a voditelj kontrole kvalitete Marin Janko se pohvalio kako su liniju izgradili svojim radom na temelju dosadašnjih iskustava.

- Dobili smo veliku kvalitetu na dosta malom prostoru, imamo i čistu sobu koja je neophodna za ovakav tip proizvodnje i koja nam omogućava da se ionizacijom i kondicioniranjem zraka borimo protiv prašine koja nikako ne smije dospjeti u ekrane – objasnio je Janko, dodavši kako trenutno zapošljavaju oko 30 radnika, a imaju i robota koji obavljaju delikatne poslove sastavljanja tv-a velikih dijagonala ekrana.

Vladimir Brkljača, voditelj Vivax odjela M SAN Grupe, istaknuo je kako Vivax linija ima oko 300 proizvoda i stalno bilježi rast prihoda.

- Prošle godine su naši prihodi iznosili 33 milijuna eura, a ovoj godini planiramo rast na 41 milijuna. Očekujemo iskorak u izvozu, posebno na EU tržištu. Vivax tv-i imaju 15,3 posto udjela u hrvatskom tržištu, projekcije za 2016. su da se taj udio digne na 18 posto – izjavio je Brkljača, uz napomenu kako su trenutno prisutni na dvadeset tržišta van regije, a među najvažnijima su im Poljska, Norveška i Urugvaj.

- Cilj nam je stvaranje pouzdanih i cjenovno prihvatljivih proizvoda, a u idućem razdoblju planiramo širenje prodajne mreže – zaključio je Brkljača, najavivši da bi novi modeli Vivax televizora dijagonale 55 inča na tržištu trebali stajati oko 3700 kuna.

10. svibanj 2024 03:50