Poslovna scena
StoryEditor

Malološinjska Jadranka planira investicije u iznosu od 200 do 250 milijuna eura

28. Lipanj 2016.

Ljetni dio turističke sezone za malološinjsku Jadranku počeo je dobro, a s obzirom na uspješnu predsezonu i odlične najave za ljeto i posezonu ta tvrtka očekuje ukupno bolje godišnje rezultate od lanjskih, doznaje se iz Jadranke u čijim je objektima u prvih pet mjeseci ostvareno 2 posto više noćenja nego lani.

Napominjući kako je trenutna popunjenost hotela, kampova i vila pod brendom Lošinj Hotels&Villas iz sastava Jadranke zadovoljavajuća, iz jedne od najvažnijih kvarnerskih i hrvatskih hotelsko-turističkih kompanija najavljuju da tijekom ljeta očekuju najviše vjernih gostiju iz Austrije, Njemačke i Italije te iz Hrvatske kojih su i imali najviše u predsezoni.

"Domaći turisti će po svemu sudeći i ove godine zadržati lanjsku treću poziciju među svim turistima u objektima Lošinj Hotels&Villas, a nakon njih, Austrijanaca, Nijemaca i Talijana ovog ljeta očekujemo dosta i Slovenaca te Skandinavaca. Među najtraženijim hotelima su novoobnovljeni s pet zvjezdica u uvali Čikat (boutique hotel Alhambra i hotel Bellevue), ali i hotel Vitality Punta u Velom Lošinju te ostali, i općenito wellness i health ponuda",  kazao je za Hinu član Uprave Grupe Jadranka Goran Filipović.

S kadrovima bez problema, ali uz stalnu edukaciju

S kadrovima i sezonskim zapošljavanjem u Jadranki ove godine nisu imali većih problema, radnika imaju dovoljno, te kao i prije dosta ulažu u njihovo usavršavanje i edukaciju, što rezultira visokom razinom zadovoljstva gostiju, a na što ih obvezuje i razina visokih pet zvjezdica gostoprimstva i usluga koje nude.

"Grupa Jadranka ima oko 700 stalno zaposlenih, a tijekom turističke sezone njihov se ukupan broj gotovo udvostručuje na oko 1.400. Tijekom cijele godine radimo na obrazovanju zaposlenih i stalnih i sezonskih, jer njihovo stalno usavršavanje je i jedan od glavnih preduvjeta uspjeha i održivog poslovanja u turizmu", naglašava Filipović dodajući da su izuzetno ponosni što je Jadranka, kao otočna kompanija u konkurenciji sa globalnim korporacijama i zahvaljujući ocjenama svojih zaposlenika proglašena i jednim od najboljih poslodavaca.

Nastavak investicija - u iduće tri do četiri godine do 250 milijuna eura

Osim očekivanja da ova godina poslovno završi bolje od lanjske, iz Jadranke najavljuju i nastavak investicija u iduće tri do četiri godine u iznosu od 200 do 250 milijuna eura.

"Prošle godine smo završili s prvom fazom velikog investicijskog ciklusa kojim želimo usluge Jadranke i ponudu cijelog otoka podignuti na novu razinu, a u narednom razdoblju, već od iduće godine planiramo nastavak investicija, prije svega u hotel/resort Helios za što se izrađuje idejno rješenja koje bi s jedinstvenim holističkim konceptom trebao dati dodanu vrijednost cjelokupnoj ponudi", najavljuje Filipović.

Podsjeća i da su prošle godine uložili više od 50 milijuna eura (23 milijuna eura u obnovu boutique hotel Alhambre s vilom Augustom, po 6,7 milijuna eura u nadogradnju kata u hotelu Vitality Punta te uređenje dijela šetnice i plaža u uvali Čikat, 5 milijuna eura u obnovu Ville Hortensia te 9,9 milijuna eura u gradnju prvog tematskog aquaparka na otoku u uvali Čikat), dok će u narednom investicijskom ciklusu osim Heliosa realizirati još neke, kako kaže, strateške projekte.

Tako planiraju izgradnju eko golf resorta na Mataldi (što je prvi golf na otoku), kao i sudjelovanje u rekonstrukciji Zračnog pristaništa Mali Lošinj, čija bi realizacija i Lošinju i Jadranci omogućila cjelogodišnji turizam najviše kategorije, uključujući ponudu zdravstvenog turizma, što je jedna od dugoročnijih vizija razvoja turizma i otoka.

"U planu je i projekt izgradnja marine i popratnih sadržaja u Malom Lošinju na mogućim lokacijama Velopin i/ili Kovčanje, čime bi osim povećanja broja vezova, Lošinj dobio i brojne nove sadržaje za nautičare te se s obzirom na svoju geografsku lokaciju na sjevernom Jadranu još bolje pozicionirati i kao nezaobilazna ‘meta‘ nautičara", najavljuju iz Jadranke.

Da su na dobrom putu kvalitetnog turizma potvrđuju i brojne nagrade iz inozemstva, koje, po riječima Filipovića, stižu stalno, a od kojih izdvaja najnovije priznanje svjetskog turističkog portala za planiranje putovanja i rezervaciju smještaja TripAdvisora koji je sredinom ovog lipnja hotelima Vitality Punta, Family Vespera i Bellevue dodijelio certifikate izvrsnosti prema odličnim recenzijama gostiju.

22. travanj 2024 05:35