Poslovna scena
StoryEditor

Mario Žižek predsjednik Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank

23. Prosinac 2015.

Savjet Hrvatske narodne banke potvrdio je Marija Žižeka predsjednikom Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank d.d., a Ivana Jandrića članom Uprave odgovornim za Poslovanje s pravnim osobama te malim i srednjim poduzetništvom

Mario Žižek započeo je karijeru 1998. godine u Raiffeisen banci, a 2008. godine imenovan je članom Uprave zaduženog za Poslovanje s pravnim osobama. Prije prelaska u Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. obnašao dužnost zamjenika predsjednika Uprave te je između ostalog bio nadležan za poslovanje sa građanstvom, Upravljanje odnosom s klijentima i alternativnim kanalima, Privatno bankarstvo te Upravljanje prodajom u poslovanju s gospodarstvom. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te završio MBA na Manchester Business School.

Ivan Jandrić preuzima poziciju člana Uprave zaduženoga za Poslovanje s pravnim osobama te malim i srednjim poduzetništvom nakon što je posljednjih 15 godina radio u Raiffeisen banci, u kojoj je zadnje obnašao dužnost Izvršnog direktora za razvoj proizvoda u poslovanju sa pravnim osobama i građanstvom.Karijeru je počeo u Hrvatskoj gospodarskoj banci d.d., da bi 1998. godine prešao u Astaldi/Transeuropska autocesta d.o.o., poslije čega se 2000. godine pridružuje Raiffeisen banci. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te završio MBA na Wirtschaftsuniversität Wien.

- Imenovanjem Marija Žižeka i Ivana Jandrića, Hypo banka u Hrvatskoj je osnažila svoj menadžerski tim, što je u skladu sa strategijom novih vlasnika Advent Internationala i EBRD-a, te jačim usmjerenjem na razvoj svog poslovanja u SME i korporativnom sektoru, a prije svega sektoru poslovanja s građanstvom. Također, želim zahvaliti Tei Martinčić, na njezinom angažmanu i suradnji tijekom proteklih godina i na podršci prilikom zaključenja procesa privatizacije, te joj želim puno uspjeha u njezinoj daljnjoj karijeri“, izjavio je Ulrich Kissing, predsjednik Uprave Hypo Group Alpe Adria AG.

Inače, u dogovoru s Nadzornim odborom i Hypo Group Alpe Adria AG Tea Martinčić s 31. prosincem odlazi s pozicije predsjednice Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.

23. travanj 2024 21:57