Poslovna scena
StoryEditor

McDonald’s u tri godine investirao iznad 100 milijuna kuna

16. Listopad 2013.
Piše:
lider.media

U preuređenom McDonald’s-ovom restoranu na Kvaternikom trgu Uprava ove tvrtke predstavila je investicije koje su napravili u posljednje tri godine vrijedne preko 100 milijuna kuna.

Ove godine McDonald’s je uložio u preuređenje dva restorana u Puli i Zagrebu, a do kraja godine otvorit će nakon 10 godina ‘drive-thru’ restoran u Zagrebu na lokaciji pored City Center East. Samo ta investicija vrijedna je između 1,5 i 2 milijuna eura, te su se ukupne investicije u protekle tri godine popele iznad 100 milijuna kuna. Ove godine su zbog smanjenja PDV-a s 25 posto na 10 odlučili više investirati i vratiti povećanu dobit društvu.

- Osim investicije u nove restorane, odlučili smo na dodatno zapošljavanje, a najviše će se to osjetiti nakon otvaranja novog restorana. Osim toga na početku godine smanjili smo i cijene za naše najpopularnije proizvode i na taj način smo povećali potrošnju. Tako kroz povećane prihode i poreze te ostala davanja vraćamo državi to što su smanjili davanja – rekao je Hrvoje Valent, voditelj ureda pravnih poslova, razvoja i odnosa s javnošću.Ipak, nestabilnost oko sustava PDV-a smetra Upravi jer najave o skorom podizanju međustope na 13 posto im ruši kalkulacije.

- Porezna nestabilnost utječe na naše kalkulacije i ulaganja. Radili smo dugoročne planove s PDV-om od 10 posto i sada ćemo morati ponovo napraviti izračun isplativosti. To nije dobro za poticanje ulaganja i zapošljavanje jer nikad ne znate kada će se uvjeti podržati. Zadovoljni smo što nam je spušten PDV, ali bitna nam je i konstantna politika – rekao je generalni direktor franšize Pavel Pavliček.

Također McDonalds je odlučio djelovati i društveno odgovorno i u tjednu djeteta koji je na rasporedu od 11.do 20. studenog odlučili su dio prihoda donirati u humanitarne svrhe.

Uz to kako 600 zaposlenika su studenti raspisali su natječaj za studentsku stipendiju, a još uvijek nisu odlučili koliko će ih podijeliti. Jedino se zna da je fond za stipendije 100 tisuća kuna. Za sljedeću godinu najavili su nastavak investicija, ali još uvijek ne znaju u što će točno ulagati. Također prema njihovim predviđanjima očekuju rast prihoda ove godine o čemu će izvjestiti kada naprave godišnji izvještaj.

15. travanj 2024 22:46