Poslovna scena
StoryEditor

MEDiLAB većinski je vlasnik Genos DNA laboratorija

08. Lipanj 2015.
Piše:
lider.media

Tvrtka MEDiLAB od travnja 2015. većinski je vlasnik Genos DNA laboratorija, segmenta tvrtke Genos koji se bavi genetikom. Genos DNA laboratorij, koji ima tri suvremeno opremljena laboratorija u Zagrebu - laboratorij za humanu genetiku, laboratorij za animalnu genetiku te laboratorij za forenzičku analizu DNA - ovom akvizicijom kreće u intenzivniji tržišni proboj i komercijalizaciju svojih proizvoda

Ulazak u vlasničku strukturu vodećeg DNA laboratorija u Hrvatskoj i regiji za MEDiLAB predstavlja značajan iskorak u područje brzorastućeg tržišta genskih testova, a Genos DNA laboratoriju značit će mogućnost intenzivnijeg marketinškog nastupa, komercijalizacije svojih proizvoda te razvoja novih proizvoda temeljenih na potrebama tržišta.

Segment DNA testiranja bilježi trendove iznimnog rasta (prema predviđanjima analitičkih studija za period od 2015-2020. godine) koji se pripisuje učestalosti genetskih bolesti, rastuće potražnje za molekularnom dijagnostikom, starenju stanovništva te izrazitom povećanju broja kroničnih bolesti. Povećana učestalost kroničnih i malignih oboljenja motivira medicinsku znanost da razvija nove lijekove i postupke koji bi produžili aktivan život. Medicina se usmjerava na dijagnostičke postupke koji omogućuju personalizirani pristup liječenju baziran na informacijama o genskim predispozicijama za pojedinu bolest. Genos DNA laboratorij će svoju poslovnu strategiju razvijati upravo u smjeru personalizirane medicine.

GENOS je postao poznat u javnosti po brojnim zapaženim znanstvenim i poslovnim rezultatima ostvarenim posljednjih godina. Tako je 2013. godine Genos proglašen najboljim mjestom za rad istraživača u svijetu u velikom istraživanju uglednog časopisa "The Scientist". Genos je osnovan u travnju 2007. godine kao akademski startup, a svoj uspjeh bazira na intenzivnom ulaganju u istraživanje i razvoj te školovanje djelatnika.  

MEDiLAB je tvrtka koja se pozicionirala kao lider u području samokontrole dijabetesa te se specijalizirala za podizanje standarda podrške liječenju oboljelih od šećerne bolesti. Jednako tako MEDiLAB je tvrtka predvodnik u području hemodijalize i laboratorijske dijagnostike. Tvrtka je osnovana 1991.od kada bilježi kontinuirani rast prodaje, porast broja zaposlenih te poslovna preuzimanja koja zaokružuju poziciju jedne od vodećih tvrtki u području medicine u Hrvatskoj.  

19. travanj 2024 03:21