Poslovna scena
StoryEditor

Menadžerske plaće skresane 30 posto

07. Studeni 2013.
Piše:
lider.media

Menadžer vrijedi onoliko koliko ga je poslodavac spreman platiti. Ili onoliko koliko koliko je poslodavcu sposoban zaraditi.

Kako god okrenuli, menadžer vrijedi mnogo. Ipak, danas ne tako mnogo. Recesija je njegovu cijenu spustila tridesetak posto. Toliko je, u prosjeku, pala neto plaća menadžera; top, srednjeg i nižeg.  Koliko one iznose, tko su domaći menadžeri s najvećim plaćama i gdje su menadžerske plaće najmanje, pročitajte u temi tjedna Jasmine Trstenjak u novom broju Lidera.

Porezne nepravde tema su kojom se pozabavio Edis Felić pobrojivši osam slučajeva plaćanja različitog poreza za isti ili sličan rad. Za većinu povlaštenih skupina može se naći razlog zbog kojih ih država fiskalno preferira. No, takvim smo pristupm izgradili društvo u kojem je porezna nejednakost ozakonjena. Tko su privilegirani, a tko diskriminirani, pročitajte u našem novom broju.

Inventuru predstečajnih nagodbi napravila je Gordana Gelenčer. Od ukupno 5397 zahtjeva, rješeno je njih 4317, dok je u 644 slučaja prihvaćen plan financijskog restrukturiranja.

No, što poslije same nagodbe? Većina tvrtki izašlih iz predstečaja ovisi samo o jednoj stvari - svježem kapitalu. Bez financijskog, zatim i operativnog restrukturiranja, poslovanje neće biti u plusu, ali bez kapitalne injekcije i kreditne linije nagodbe dugoročno neće imati nikakva smisla.

Novi broj Lidera donosi i poseban prilog Tko je tko u turizmu, a tu je i poduzetnička priča o tvrtki Telecor, RIZ Odašiljačima, feljton o šefu tehnologije u Bijeloj kući Toddu Parku....

Novi broj Lidera možete pročitati na iPadu. Aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti skinite OVDJE

04. svibanj 2024 14:13