Poslovna scena
StoryEditor

Mercator Hrvatska: dokapitalizacija od 15,6 milijuna eura

06. Ožujak 2013.

Trgovački lanac Mercator-H izvijestio je danas je u tijeku postupak dokapitalizacije tog društva u vrijednosti od 15,6 milijuna eura, a ta će dokapitalizacija biti realizirana pretvorbom duga u kapital.

U tijeku je postupak dokapitalizacije društva Mercator-H u vrijednosti od 15,6 milijuna eura i trajat će oko 14 dana, navodi se u priopćenju.

Kako se objašnjava, dokapitalizacija je uslijedila po revalorizaciji dugotrajne imovine u dijelu goodwilla i u dijelu nekretnina što je utjecalo na strukturu kapitala, ali i na rezultat poslovanja Mercatora-H u 2012. godini.

Dokapitalizacija Mercatora-H bit će realizirana pretvorbom duga u kapital te ima za cilj poboljšanje adekvatnost kapitala Mercatora-H, zaključuje se u priopćenju.

Mercator-H djeluje na području Hrvatske, a dio je slovenske Mercator grupe.

Taj je slovenski trgovački lanac krajem siječnja objavio nerevidirane rezultate za prošlu godinu prema kojima je Mercator grupa u 2012. ostvarila oko 2,9 milijardi eura prihoda od prodaje, što je 0,4 posto više nego u 2011. godini, te gubitak od 103,6 milijuna eura. Samo četvrtina gubitka je iz poslovanja, a tri četrtine zabilježenog gubitka predstavljaju otpisi i revalorizacija imovine i nekretnina, naveli su tada iz Mercatora.

08. svibanj 2024 02:00