11. prosinac 2013.

Mercator otkrio planove za 2014.

Slovenski trgovački lanac Mercator planira da će u 2014. godini imati 2,7 milijardi prihoda od prodaje, 35 milijuna dobiti iz poslovanja i čisti dobitak od 339.000 eura, objavila je u srijedu Mercatorova uprava u priopćenju za medije.

Investicije najveći slovenski trgovac namjerava povećati za 20 milijuna u odnosu na procijenjene u ovoj godini i za tu namjenu izdvojiti 58,9 milijuna eura.

Mercator je u 2012. godini zabilježio 2,873 milijarde eura prodajnih prihoda, ali i gubitak od 103,596 milijunna eura, a s gubitkom i smanjenom prodajom poslovao je i u prva tri kvartala ove godine.

Mercatorova uprava kao razlog za optimističke najave za iduću godinu navodi završetak poslovnog restrukturiranja i dogovor o reprogramiranju dugova koji je postigla s bankama, unatoč očekivanju da će se iduće godine prihodi od prodaje smanjiti za 3,5 posto u odnosu na one koji se očekuju ove godine.

Uspješan završetak financijskog restrukturiranja, koji se nalazi u zaključnoj fazi, za Mercator predstavlja glavni uvjet za osiguranje stabilnosti budućeg poslovanja, a sporazum do kojega se došlo s bankama omogućit će da se u cjelini provede strategija uprave koja već daje prve uspješne rezultate čiji je cilj da Mercator postane uspješna i konkurentna tvrtka, navela je u priopćenju uprava Mercatora.