Poslovna scena
StoryEditor

Metro napravio ponudu za male trgovce

19. Veljača 2013.
Piše:
lider.media

Metro Cash&Carry potpisao je ugovor o suradnji sa Savezom udruženja malih trgovaca o nabavi roba po povoljnijim uvjetima. Kako bi zaustavili pad trgovine na malo Metro je odlučio svoje strateške ciljeve u 2013. usmjeriti na nezavisne trgovce i tako im pomoći u borbi za očuvanje radnih mjesta jer do sada su se male trgovine zatvarale po godišnjoj stopi od sedam posto.

Ovim ugovorima Metro članicima Saveza udruženja malih trgovaca nudi bonuse u vidu smanjenih marži, asortiman prilagođen njihovim dućanima, iskustvo i konkurentne prednosti kao što su dostava robe i nabavka svih stvari na jednom mjestu što im u konačnici znači smanjenje troškova.

- Ovaj ugovor će pomoći malim trgovcima u Hrvatskoj, a naša misija je da pomažemo nezavisnim trgovcima da opstanu i da se zadrži broj zaposlenih. Strateška misija Metroa je da surađuje s profesionalnim trgovcima i HoReCa kanalom jer to su naši glavni kupci – istaknuo je Angelo Turati, predsjednik Uprave Metro Cash&Carry Hrvatska.Savez udruženja malih trgovaca ima pet podružnica – u Zagrebu, Međimurju, Sisku, Rijeci i Zadru, a ima 320 članica sa 600 prodajnih mjesta koje imaju preko dvije tisuće zaposlenih. U Metrou se nadaju da će ovakvom suradnjom pomoći ‘malima’ da opstanu u ovom teškom razdoblju za trgovce.

- Cilj nam je zadržati i povećati broj zaposlenih, a ovakvi ugovori će nam pomoći u tom cilju. Pouzdanost, stručnost, brzina i partnerstvo su odlike naših trgovaca koje nude klijentima. Mi se ne ograničivamo na suradnji s jednim veletrgovcem već smo spremni razgovarati sa svima – rekao je Zoran Paleka, član upravnog odbora Saveza udruga malih trgovaca.Na potpisivanju ugovora istaknuli su da će se koristiti primjerima poljske, bugarske i rumunjske gdje je Metro prisutan kako bi olakšali transformaciju i prilagodbu nakon ulaska u EU. U neslužbenom dijelom saznali smo da će se nakon ulaska sigurno dogoditi neke korekcije cijena, te da Metro neće tražiti ekstra profit već se prilagoditi tržištu.

26. travanj 2024 01:40