Poslovna scena
StoryEditor

Metro zbog reorganizacije zabilježio gubitak

02. Kolovoz 2016.

Njemački trgovački lanac Metro izvijestio je o neočekivanom gubitku u proteklom tromjesečju, ponajviše zbog troškova restrukturiranja, dok je prodaja tvrtke pala, među ostalim, zbog terorističkih napada u Francuskoj.

Dobit prije kamata i poreza (EBIT), te prije posebnih stavki, u trećem je poslovnom tromjesečju pala na 154 milijuna eura, pri čemu su prihodi pali za 2,7 posto, na 13,6 milijardi eura, navodi se u financijskom izvješću kompanije u utorak.

Iz Metroa su također priopćili da im je gubitak prije kamata i poreza, a nakon jednokratnih troškova od 190 milijuna eura, iznosio 36 milijuna eura, uglavnom zbog troškova restrukturiranja u  ‘cash and carry‘ poslovanju u Njemačkoj, Belgiji i Italiji.

Izvršni direktor tvrtke Olaf Koch je kao razlog povećanih troškova naveo ubrzanje decentralizacije upravljanja i reorganizaciju trgovina, a što bi im u sljedeće tri godine trebalo donijeti poboljšanja.

Tvrtka navodi da je poslovanje s hotelima i restoranima u Francuskoj oslabljeno uslijed straha od mogućih novih terorističkih napada, dok su prihodi tvrtke u Turskoj i Španjolskoj porasli.

20. travanj 2024 09:20