Poslovna scena
StoryEditor

Mlinarova tvornica bureka u Osijeku pred otvorenjem

18. Svibanj 2014.

Mlinar će potkraj svibnja u Osijeku otvoriti pogon u kojem će se proizvoditi 700 tisuća bureka na dan. Investicija je vrijedna osam milijuna eura, a kapacitet dosadašnje tvornice bit će više nego udvostručen.

Uz tvornicu, kako kaže direktor tvrtke Marin Picukarić, sagradit će se i najmodernije skladište za sirovinu i vjeruje da će tom investicijom ta tvrtka postati regionalni lider u proizvodnji bureka.

Osim te investicije Mlinar nastavlja širiti svoju maloprodajnu mrežu. Prošlog tjedna otvorili su 11. trgovinu u Ljubljani, čime je broj trgovina u Sloveniji porastao na 16. Preostalih pet je u Celju i Mariboru, a kako najavljuje Picukarić, do kraja godine u Ljubljani će otvoriti još tri dućana. Zatim, u Budimpešti, u kojoj je trenutačno sedam dućana, planiraju također do kraja godine otvoriti još nekoliko njih jer su ta dva tržišta pokazala interes za Mlinarove proizvode.

Picukarić kaže da je cilj pronaći nova tržišta u zemljama EU i Rusiji, a prostor bivše Jugoslavije za sada im nije prioritet zbog nesređenosti tržišta. Najavljivani plasman bureka u Brazil od prije dvije godine za sada je ostao samo na planovima, koji nisu ubrzani ni plasmanima Hrvatske i BiH na predstojeće Svjetsko nogometno prvenstvo. U Hrvatskoj su u stalnoj potrazi za novim lokacijama, trenutačno je otvoreno 157 trgovina, tako da se može očekivati širenje i u Hrvatskoj, pogotovo nakon investicije u Osijeku.Mlinar je prošlu godinu završio na 338 milijuna kuna prihoda, što je za 40 milijuna kuna više u odnosu na 2012., odnosno za 13,4 posto više.

Dobit je također porasla, i to znatno - za 9,5 milijuna kuna, odnosno za više od dvostruko pa je na kraju 2013. iznosila 18,1 milijun kuna. No potraživanja od kupaca porasla su također za dvostruko te su iznosila 42,4 milijuna kuna, a obveze prema dobavljačima zadnje su tri godine stabilne i iznose oko 50 milijuna kuna.

28. travanj 2024 19:09