Poslovna scena
StoryEditor

Mobilno bankarstvo postalo dvostruko posjećenije od poslovnica

10. Veljača 2014.
Piše:
lider.media

Prema pokazateljima iz posljednjeg tromjesečja 2013. godine, klijenti Zagrebačke banke sve više se opredjeljuju za poslovanje putem direktnih kanala, mobilnog i Internet bankarstva.

Naime, od listopada do prosinca prošle godine registrirano je 5 milijuna prijava (ulaza) na m-zabu i 3,8 milijuna prijava na e-zabu, dok je broj dolazaka klijenata u poslovnice banke iznosio oko 2,4 milijuna, javljaju iz Zabe.

Navedeno potvrđuje očekivani prirodni, ujedno i globalni trend migracije na praktične i sveprisutne digitalne kanale - klijenti svoje svakodnevne jednostavne financijske potrebe sve više ispunjavaju samostalno, putem online usluga, te poslovnice Banke nastavljaju koristiti za složenije potrebe financiranja i savjetovanja.

Da je korištenje mobitela za naprednije potrebe, uključujući i mobilno bankarstvo, sve popularnije među klijentima, pokazuje i istraživanje GfK o porastu prodaje smartphoneova i tableta u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji, prema kojem je u Hrvatskoj u prvoj polovici 2013. prodano 349.000 smartphoneova, što je porast od 61%, odnosno najveći porast u zemljama u kojima je provedeno istraživanje (u Sloveniji je 30%, u Srbiji 52%).

26. travanj 2024 08:21