10. veljača 2014.

Mobilno bankarstvo postalo dvostruko posjećenije od poslovnica

lider.media
lider.media

Prema pokazateljima iz posljednjeg tromjesečja 2013. godine, klijenti Zagrebačke banke sve više se opredjeljuju za poslovanje putem direktnih kanala, mobilnog i Internet bankarstva.

Naime, od listopada do prosinca prošle godine registrirano je 5 milijuna prijava (ulaza) na m-zabu i 3,8 milijuna prijava na e-zabu, dok je broj dolazaka klijenata u poslovnice banke iznosio oko 2,4 milijuna, javljaju iz Zabe.

Navedeno potvrđuje očekivani prirodni, ujedno i globalni trend migracije na praktične i sveprisutne digitalne kanale - klijenti svoje svakodnevne jednostavne financijske potrebe sve više ispunjavaju samostalno, putem online usluga, te poslovnice Banke nastavljaju koristiti za složenije potrebe financiranja i savjetovanja.

Da je korištenje mobitela za naprednije potrebe, uključujući i mobilno bankarstvo, sve popularnije među klijentima, pokazuje i istraživanje GfK o porastu prodaje smartphoneova i tableta u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji, prema kojem je u Hrvatskoj u prvoj polovici 2013. prodano 349.000 smartphoneova, što je porast od 61%, odnosno najveći porast u zemljama u kojima je provedeno istraživanje (u Sloveniji je 30%, u Srbiji 52%).