Poslovna scena
StoryEditor

‘Mogu obećati da u iduće tri godine nema povećanja cijena komunalija‘

09. Studeni 2013.
Piše:
lider.media

- Nema nikakvog razloga za pretjerano veselje. Činjenicom da smo platili dugove dobavljačima roba i usluga Zagrebački holding došao je u nultu poziciju, gdje može normalno funkcionirati i ima adekvatnu likvidnost. Možemo na vrijeme izvršavati svoje obveze, ali posao tek počinje - kazao je šef Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić za Jutarnji list.

Holding je naime od prodaje potraživanja za zemljišta Gredelj i Zagrepčanka skupio 900 milijuna kuna, no Zagrepčani će u idućih 10 godina bankama plaćati ta potraživanje.

-  Nažalost, Zagrepčani će platiti taj iznos kroz 10 godina, drugo rješenje ne postoji. Nama je cijelo vrijeme prijetio stečaj i opasnost da bilo tko od naših vjerovnika pokrene ovrhu. Ja sam bio u strahu, iako nisam pretjerano plašljiv čovjek, od stečaja. Nismo imali sredstva za plaćanje dobavljača, kao ni za plaće. Stanje je bilo napeto, ali smo počeli ozbiljno raditi na preslagivanju Holdinga. Ono što mogu obećati jest da u tri sljedeće godine neće biti razloga za podizanje cijena komunalnih usluga.-kazao je Ljubičić.

19. travanj 2024 21:48