Poslovna scena
StoryEditor

MOL: Imenovanje Linića i Čačića u NO Ine bio bi dobar potez

04. Lipanj 2012.
Piše:
lider.media

Na napise o pismu koje su hrvatski predstavnici u Nadzornom odboru Ine uputili Vladi, a u kojem, između ostalog, traže smjenu predsjednika Uprave Zoltana Aldotta, reagirao je Mol priopćenjem za medije.

- MOL je preko medija saznao da su određeni članovi Nadzornog odbora Ine poslali pismo članovima hrvatske Vlade i dijelovi su pisma objavljeni u hrvatskim medijima. MOL je nezadovoljan i zabrinut zbog činjenice da je nekoliko informacija navedenih u članku netočno, pogrešno predstavljeno te prikazuju Inin položaj i Molove namjere na krivi način - stoji u priopćenju.

Kažu kako bi u trenutnoj situaciji imenovanje ministra gospodarstva i ministra financija hrvatske Vlade u Nadzorni odbor Ine svakako bio dobar potez koji bi omogućio hrvatskoj Vladi dobiti informacije iz prve ruke o istinitim tendencijama i rezultatima te se uvjeriti u neistinitost svih netočnih, lažnih i pogrešno interpretiranih činjenica i informacija koje su iznesene u objavljenim dijelovima tog pisma o Ininoj financijskoj situaciji, investicijama i rezultatima.

- Znamo također i da postoji mnogo stvari koje možemo napraviti kako bi Ina postala još jača i uspješnija i spremni smo na to. Međutim, vjerujemo da se Inom dobro upravlja, ona ostvaruje dobit, investicije su ubrzane i rukovodstvo radi dobar posao. Kao rezultat toga, Ina postaje jača i uspješnija, te je na putu da postane regionalni lider. A bliska suradnja s Molom, osnovana na uzajamnom poštovanju te podjeli snaga i znanja čini Inu snažnijom - stoji u Molovom priopćenju.

25. travanj 2024 18:11