Poslovna scena
StoryEditor

Mol kupuje 0,8% Ine od Raiffeisen fonda?

07. Listopad 2014.
Piše:
liderhrt

Sastala se Uprava Ine. Prema dostupnim informacijama, neće odlučivati o sudbini sisačke Rafinerije, nego samo o strategiji poslovanja.

Nadzorni odbor prošlog je tjedna pozvao Upravu da finalizira tu strategiju o kojoj bi dogovor trebali postići dioničari Ine, hrvatska Vlada i MOL. U Ini ističu da je riječ o raspravi bez zaključaka pa se ne očekuju nikakve izjave ni službena priopćenja.

Međutim, hrvatski članovi uprave na sjednici bi trebali postaviti pitanje zašto im nije na uvid dana interna Inina analiza iz listopada 2012., prema kojoj Rafinerija u Sisku ne stvara gubitke. Zaključci navedeni u tom dokumentu potpuno su suprotni tvrdnjama o nepodnošljivim gubicima sisačke Rafinerije koji su argument za njezino gašenje, a zbog čega su hrvatski članovi napustili prošlu sjednicu Uprave.

U medijima se pojavila informacija da Mol od Raiffeisen mirovinskog fonda planira kupiti paket od 80.000 dionica, odnosno 0,8 posto udjela u kompaniji. Time bi Mol mogao skočiti na 49,88 posto udjela u Ini pa bi mu tek 12.001 dionica bila potrebna da pređe prag od 50 posto i time i formalno preuzme pravo nad kontrolom u Ini.

19. travanj 2024 03:08