Poslovna scena
StoryEditor

MORH spašava tekstilnu industriju

02. Ožujak 2012.
Piše:
lider.media

MORH je, čini se, prvi shvatio razmjere gospodarske krize i ne čekajući najavljene Vladine mjere prvi odlučio potaknuti gospodarski razvitak ili, preciznije, opstanak hrvatska tekstilne industrije.

Ministar obrane Ante Kotromanović potpisao je u petak deset ugovora o nabavi vojne opreme za Oružane snage s 21 hrvatskom tvrtkom, proizvođačima odjeće i obuće, a u pitanju su poslovi vrijedni više od 32,5 milijuna kuna, piše Vjesnik.hr Što će novi poslovi s vojskom značiti tom domaćem industrijskom sektoru najbolje je objasnio Damir Vitez, direktor međimurskog lidera tekstilne industrije.

-Hrvatska tekstila i odjevna industrija izuzetno je pogođena krizom. U zadnjih pet godina deset tisuća radnika ostalo je bez posla, no zajedno s kožom i obućom, u njoj još uvijek ima više od 30.000 zaposlenih, otkrio je direktor Čateksa, napominjući da tekstilna industrija i danas značajnim sredstvima puni državni proračun kao druga grana prerađivačkog sektora po broju zaposlenih. Prema njegovim riječima, MORH je među prvima prepoznao važnost opstanka tekstilne industrije, omogućivši im zapošljavanje proizvodnih kapaciteta.

-Nažalost, višegodišnji ugovor koji istječe ove godine, zbog krize nije realiziran u cijelosti pa ujedno pozivam Vladu RH da se dopunom postojećeg aranžmana dodatno pomogne opstanak domaće proizvodnje, poručio je Vitez.

19. travanj 2024 04:35