Poslovna scena
StoryEditor

Most Svilaj gradit će Viadukt - posao težak 25 milijuna eura

23. Kolovoz 2012.

Međudržavni most na rijeci Savi kod Svilaja, između Hrvatske i BiH, gradit će hrvatska građevinska tvrtka Viadukt, izvijestilo je danas Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastukture.

Zaključeno je to na današnjem sastanku izaslanstava hrvatskoga i bosanskohercegovačkog ministarstva prometa, održanom u Slavonskome Brodu, upravo na temu rješavanja problematike gradnje tog mosta pošto je prije više od mjesec dana austrijska tvrtka Strabag odustala od tog posla koji je dobila na međunarodnom natječaju u veljači ove godine, navodi se u priopćenju. Drugi najbolji izvođač na tom je natječaju bio Viadukt.

Ministarstvo je priopćilo kako je danas, po riječima pomoćnika ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Jasmina Krizmanića, usuglašeno da se odabere Viadukt poštujući natječajnu proceduru, a nakon što je s austrijskom građevinskom tvrtkom raskinut ugovor. Uz pomoćnika ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Jasmina Krizmanića, na sastanku je bio predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Dražen Guštin, a s bosanskohercegovačke strane na sastanku je bio pomoćnik ministra komunikacija i prometa Izet Bajrambašić.

Gradnju mosta Svilaj financirat će po 50 posto Hrvatske autoceste i Ministarstvo komunikacija i prometa BiH. Investicija je vrijedna oko 25 milijuna eura. Most će biti dug 640 metara i širok 29 metara, betonsko-čelične konstrukcije mase pet tisuća tona, a povezat će Hrvatsku i BiH na autocesti na koridoru 5-C. Očekuje se da će Viadukt gradnju mosta početi za mjesec dana, stoji u priopćenju.

20. travanj 2024 07:02