Poslovna scena
StoryEditor

Mudrinić će se zalagati da se investitori ne dočekuju kao nužno zlo

25. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

Na sjednici Vijeća članova izabrani su novi čelnici Hrvatske udruge poslodavaca. Kako je Lider i pisao za novog predsjednika HUP-a jednoglasno je izabran Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave HT-a i predsjednik Nacionalnog vijeća za konkurentnost.

U Izvršni odbor na četiri godine izabrani su Tomislav Thür, izvršni direktor korporativnih poslova u Ini, Zdenko Adrović, predsjednik Uprave RBA, Gordana Deranja, generalna direktorica Tehnomont Pula, Petar Lovrić, direktor i vlasnik EKUS-a i Kadusa, Željko Zadro, predsjednik Uprave Vira i Branko Zec, član Uprave Adris grupe. Nadzorni odbor čine Branko Roglić, vlasnik grupacije Orbico, Antun Petrić iz tvrtke Pluto i Boris Galić, predsjednik Uprave Allianza.

- Svakoj Vladi koja želi osigurati bolju budućnost ove zemlje HUP je prirodan partner. Zato moramo zajedno raditi na stvaranju uvjeta za stvaranje novih vrijednosti. Moramo omogućiti kapitalu da stvara nova radna mjesta, što će konsekventno pozitivno utjecati na rješavanje brojnih društvenih problema s kojima smo suočeni. Danas nemamo uvjete u kojima bi kapital mogao stvarati novu vrijednost, nova radna mjesta. Zato što nemamo poticajno okruženje za ulaganja mi kapital gubimo, a posljedično gubimo i zaista stručne ljude - rekao je tom prigodom Mudrinić te dodao da se ti uvjeti moraju što prije promijeniti i to je ono za što će se on kroz HUP nastaviti zalagati.

Napominje i kako se zemlja već opredijelila za ulazak u EU, a sada se za to mora i osposobiti. Smatra kako samo tvrdimo da smo prihvatili tržišnu ekonomiju, ali zapravo smo u velikom dijelu javnosti nepovjerljivi prema investitorima te ih često dočekujemo kao nužno zlo sumnjajući u njihove dobre namjere.

- Istovremeno, očekujemo razinu socijalnih prava kakva postoji samo u bogatim i visoko konkurentnim društvima, što znamo da nismo. Malo nas je. Moramo staviti sve što imamo i znamo u funkciju razvoja društva. Kao predsjednik HUP-a upućujem poziv svima – od poslodavaca i zaposlenika, preko izvršne vlasti i akademske zajednice do sindikata - da radimo zajedno, u najboljem interesu ove zemlje i svakog pojedinca u koji u njoj živi - zaključuje Mudrinić.

02. svibanj 2024 09:51