Poslovna scena
StoryEditor

Na bubnju imovina vrijedna više od 63 milijuna kuna

11. Svibanj 2012.
Piše:
lider.media

U današnjem dnevnom tisku objavljen je oglas za prodaju imovine stečajnog dužnika, tvrtke Gaj FM Slatina, drugom javnom dražbom.

Na bubnju su nekretnine i pokretnine na lokaciji Slatina i Mikleuš, te strojevi, uređaji i oprema za proizvodnju. Imovina će se prodavati na usmenoj dražbi, a ročište za prodaju održat će se kod Trgovačkog suda u Bjelovaru 31. svibnja. Ukupna vrijednost imovine ponuđene na dražbi iznosi više od 63 milijuna kuna. Podsjetimo, na prvu javnu dražbu za imovinu slatinske tvrtke, procijenjenu na 76,4 milijuna kuna, nije se javio nitko.

Krajem prošle godine na bjelovarskom Trgovačkom sudu stečajna sutkinja Marija Petrina Kubica proglasila je stečaj tvrtke Gaj FM Slatina zbog neplaćenih više od 10 milijuna kuna obveza prema radnicima.Žiro-račun tvrtke blokiran je više od godinu dana s iznosom od oko 16 milijuna kuna te su ukupne obveze tvrtke, koja je do studenoga prošle godine zapošljavala više od 270 radnika, narasle na više od 80 milijuna kuna. Cjelokupna imovina, koja se procjenjuje na oko 15 milijuna kuna, pod hipotekom je države, Hypo banke i Croatia osiguranja. Hypo banka je među najvećim vjerovnicima i od Gaj FM-a potražuje 11 milijuna kuna.

26. travanj 2024 06:15