Poslovna scena
StoryEditor

Na Purisovu farmu ponovno se useljavaju mladi purani

18. Listopad 2014.

Samo dva mjeseca nakon iznajmljivanja Purisa Valipile je u pazinsku tvrtku uložilo četiri milijuna kuna, dva više nego što je planiralo. Razlog udvostručenja ulaganja direktor Valipileta Andrej Alilović objašnjava time što je Puris morao hitno osuvremeniti proizvodnju.

Naime, do kraja godine u Purisove će se farme useljavati mladi purani, što je pak dodatna investicija vrijedna 1,7 milijuna kuna.

Plan je da se osim piletine i puretine u Purisu proizvode i kobasice, a već za desetak dana u Sloveniju i Austriju bit će poslani probni uzorci proizvoda. Iako im marketinško oglašavanje još nije jaka strana, u Valipiletu ne sumnjaju da će tržišta u Sloveniji i Austriji prepoznati, kako sami ističu, kvalitetu njihovih proizvoda. Iskustva na domaćem tržištu pokazuju da su i bez jake reklamne kampanje svake godine povećavali tržišni udio u Hrvatskoj te su danas treći najveći proizvođač mesa peradi u zemlji. Alilović smatra da im i globalni trendovi idu na ruku.

- I kod nas i u svijetu stalno raste potražnja za mesom peradi. Procjenjujemo kako će u sljedećih sedam godina proizvodnja tog mesa u Hrvatskoj narasti od 20 do 30 posto - ističe Alilović.

Zbog toga bi u pazinskoj tvrtki, u kojoj je sada zaposleno 110 ljudi, moglo biti novih zapošljavanja.

28. travanj 2024 20:20