Poslovna scena
StoryEditor

Nadzorni odbor imenovao Pericu Jukića predsjednikom Uprave HEP-a

12. Rujan 2014.
Piše:
lider.media

Nadzorni odbor Hrvatske elektroprivrede d.d. na sjednici 12. rujna 2014. godine , na prijedlog Vlade RH opozvao je dosadašnjeg predsjednika Uprave Tomislava Šerića, te članove Uprave Krunoslavu Grgić Bolješić i Ivana Matasića.

Predsjednikom Uprave imenovan je mr.sc. Perica Jukić, dosadašnji član Uprave HEP-a d.d. (od svibnja 2013.). Perica Jukić u HEP-u je zaposlen od 1996. godine, a prije dužnosti člana Uprave četiri je godine bio direktor Sektora za termoelektrane u HEP-Proizvodnji d.o.o.

- Moram naglasiti da je Hrvatska elektroprivreda tvrtka od posebnog značaja i uloge u hrvatskom gospodarstvu. Stoga će naša primarna zadaća biti, i na tome ćemo intenzivno i odgovorno raditi, da svi naši potezi i odluke koje ćemo donositi budu u zajedničkom interesu HEP-a, Republike Hrvatske i svih naših kupaca. Bilo kada je riječ o realizaciji investicija, cijeni i kvaliteti naših proizvoda i usluga, odnosu prema okolišu ili financijskim rezultatima. Uvjeren sam da za poslovni uspjeh na svim ovim područjima, svi mi zaposleni u HEP-u, imamo dovoljno iskustva, znanja, motiva i predanosti - izjavio je novi predsjednik Uprave Perica Jukić.

Jukić je rođen 1969. Na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu diplomirao je 1996., a stekao znanstveni magistarski naslov 2005. godine, specijaliziravši se za područje kogeneracijskih postrojenja i toplifikacije. Od 1996. godine radi u HEP Proizvodnji, kao samostalni inženjer u Pogonu Termoelektrana-Toplana Zagreb, pa rukovoditelj proizvodnje te od 2008. kao direktor Pogona. U tom razdoblju bio je inženjer proizvodnje na upuštanju novog kombi-kogeneracijskog bloka (blok K, 2004.) i procesni inženjer na projektu bloka L (2006.-2009.). Od 2009. do svibnja 2013. godine bio je direktor Sektora za termoelektrane u HEP-Proizvodnji d.o.o. Voditelj je zajedničkog Povjerenstva HEP-a i RWE-a za vođenje i održavanje Plomina d.o.o. Od 10. svibnja 2013. do danas bio je član Uprave HEP-a d.d. zadužen za investicije.

26. travanj 2024 13:45