Poslovna scena
StoryEditor

Nadzorni odbor Sunčanog Hvara potvrdio novi mandat predsjednici Uprave

12. Veljača 2015.
Piše:
lider.media

Na nedavno održanoj redovnoj sjednici Nadzornog odbora društva Sunčani Hvar ,temeljem suglasnosti svih članova Nadzornog odbora, sadašnja Predsjednica Uprave Gordana Tomičić imenovana je za novi mandat na čelu Uprave, priopćili su iz te tvrtke.

Tomičić je na čelo Uprave Društva imenovana u listopadu  2012. godine i uspješno je vodila kompaniju kroz intenzivan proces cjelokupnog restrukturiranja i predstečajnog postupka. Za vrijeme njenog mandata, u razdoblju bez investicija, Društvo je zabilježilo rast prihoda iz osnovne djelatnosti za 20%, stopostotni rast operativne dobiti, te je poslovanje Društva dostiglo operativnu profitabilnost na razini internacionalnih standarda hotelijerske industrije. Pozitivan ishod predstečajnog postupka označio je  završetak ključne i finalne faze cjelokupnog restrukturiranja, te  financijsku konsolidaciju Društva, stoji u priopćenju.

Nadzorni odbor prihvatio je i prikazana financijska izvješća i izvješća o poslovanju Društva u protekloj godini, koja je zabilježena kao poslovna godina rekordnih prihoda, unatoč pokrenutom postupku predstečajne nagodbe netom prije sezone. Značajan rast ukupnih prihoda od gotovo 25% dokazuje da je Društvo ostvarilo kontinuitet rasta kroz  povećanje iskorištenosti kapaciteta, povećanje prosječnih cijena, podizanje vanpansionske potrošnje,  te ponovni rast operativne dobiti, što je rezultiralo  ostvarenjem neto financijskog  rezultata 2014.godine u iznosu od 23,4 milijuna kuna.

 

20. travanj 2024 05:25