Poslovna scena
StoryEditor

Nagrade za najbolji IT projekt Atlantic Grupi i APIS IT-u

28. Ožujak 2014.

Najboljim IT projektom u privatnom sektoru u 2013. proglašen je privatni oblak Atlantic Grupe za Hrvatsku i Sloveniju, dok je najbolji IT projekt u javnom sektoru projekt fiskalizacije APIS IT-a.

Stoga su prvu IDC-evu nagradu za CIO (Chief Information Officer) godine u Hrvatskoj dobili Igor Velimirović, izvršni direktor za IT Atlantic Grupe i Hrvoje Somun, predsjednik Uprave APIS IT-a.

Nagrade je dodijelio predsjednik žirija Sven Marušić, direktor konzultantske tvrtke Info Cumulus, a u žiriju su još bili Igor Strmečki iz Simulus grupe, Sandra Mikuš, direktorica IT-a u TDR-u te na savjetnik ravnatelja KBC Zagreb Miroslav Mađarić.

- Danas slavimo dva lijepa događaja, po prvi puta smo svjedoci dodjele nagrada za CIO osobu godine u Hrvatskoj. Na ovaj način smo željeli odati priznanje IT struci koja je često bila zapostavljena. S druge strane IDC ove godine slavi pedeset godina postojanja – rekla je direktorica IDC Adriaticsa Ana Papež.

Globalna analitička kuća IDC je, uz suradnju i potporu članova CIO Kluba, inicijator ove nagrade za koju se nadaju da će postati tradicionalan izbor najboljih IT ljudi i projekata. Osim dobitnika nagrede, projekti koji su ušli u najjuži izbor za prvu CIO nagradu su Narodne Novine (Igor Ohlhofer) za projekt ePoslovanje u postupcima javne nabave, u javnom sektoru, te Orbico (Darko Jovin) za Orbico Datacentar i Pevec (Tomislav Podhraški) za uvođenje novog ERP sustava i pokretanje novog investicijskog ciklusa u informatici, u privatnom sektoru.

Sponzori ovogodišnje nagrade su bili Combis i IN2 Grupa.

15. travanj 2024 20:19