Poslovna scena
StoryEditor

Najpoželjniji poslodavac najavljuje nova zapošljavanja; prosječna plaća 8200 kuna

22. Veljača 2013.
Piše:
lider.media

Ukupan promet dm-a Hrvatska prošle je godine rastao za 4,4 posto, dok je udio dm-a na ukupnom tržištu drogerijskih proizvoda u prošloj godini iznosio 26,3 posto.

-Vrlo smo zadovoljni poslovanjem u prošloj poslovnoj godini s obzirom na kontinuiran rast udjela na ukupnom tržištu drogerijskih proizvoda i rast broja kupaca koji svakodnevno posjećuju prodavaonice dm-a-kažu nam iz dm-a koji je četvrtu godinu zaredom proglašen najpoželjnijim poslodavcem u Hrvatskoj.

Kažu kako je to rezultat kontinuiranog rada unutar tvrtke, ali i njihovog djelovanja u široj društvenoj zajednici.

Dm trenutno u Hrvatskoj zapošljava 1181 djelatnika, a s obzirom da ove godine planiraju i otvaranje novih prodavaonica, otvorit će se i nova radna mjesta.-Prosječna neto plaća u trgovini iznosi 8209,68 kuna, računajući i 13. i 14. isplatu – kažu iz dm-a te napominju kako posebnu brigu vode o obitelji.

-Zbog toga poklon bon dobiva svaka rođena beba djelatnika dm-a, ali svake godine prije Božića poklon bon dobivaju i sva djeca djelatnika do navršene 15 godine. Samohrani roditelji imaju dodatne dane godišnjeg odmora, a postoji i mogućnost kliznog radnog vremena. Također, kontinuirano ulažemo u edukaciju djelatnika kroz specijalizirane seminare, radionice i školovanja iz različitih područja kao što su umijeće vođenja, motivacija tima, razvijanje vještina za timski rad, a organiziramo i stručne edukacije kao što su seminar o ekološkoj poljoprivredi, radionice vezane uz informatiku, logistiku, kontroling, asortiman i slično – ističu iz dm-a.

Prošle godine dm koncern je proširio svoje poslovanje u Makedoniju, tako da se sada prodavaonice dm-a nalaze u 12 europskih zemalja, među kojima su i nama susjedne zemlje BiH, Mađarska, Slovenija i Srbija

04. svibanj 2024 18:50