Poslovna scena
StoryEditor

Najsuvremenija poliklinika za dijagnostiku i liječenje karcinoma počinje s radom

27. Prosinac 2016.

Radiochirurgia Zagreb, najsuvremenija poliklinika za dijagnostiku i liječenje karcinoma radioterapijom, radiokirurgijom i kemoterapijom na prostoru jugoistoka Europe, dobila je dozvolu za rad od Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske. Poliklinika započinje s radom u utorak 27. prosinca u Svetoj Nedelji na domak Zagreba.

O Radiochirurgiji Zagreb prošloga tjedna pisali su i mnogi svjetski mediji kao što su Yahoo Finance i NASDAQ, objavivši kako je upravo u Hrvatsku isporučen prvi uređaj u ovom dijelu Europe za liječenje karcinoma radiokirurgijom - Varian EDGE.

“Zadovoljstvo je što ćemo nakon četiri godine rada na ovom projektu konačno početi primati pacijente. Ponudit ćemo im najsuvremenije uređaje i metode za rano otkrivanje i liječenje karcinoma”, izjavio je ravnatelj Radiochirurgije Zagreb, Prof. dr. sc. Dragan Schwarz.

Radiochirurgia Zagreb prva u Hrvatskoj i široj regiji nudi tzv. screening - pregled koji omogućava rano otkrivanje raka pluća putem vrhunskog CT uređaja.

Radiochirurgia Zagreb prva u Hrvatskoj i široj regiji nudi tzv. screening - pregled koji omogućava rano otkrivanje raka pluća putem vrhunskog CT uređaja uz minimalnu dozu zračenja te se tako uključuje u akciju “Otkrij na vrijeme”.

Poliklinika nudi i druge preglede za rano otkrivanje karcinoma poput magnetne rezonance dojke i virtualne kolonoskopije.

Također, usluge poliklinike planiraju se staviti na tržište državnog i privatnog osiguranja na cijelom prostoru jugoistoka Europe.

“Vjerujemo da ćemo svoje usluge pružati velikom broju pacijenata, kako privatno tako i putem HZZO-a, jer u Hrvatskoj nažalost godišnje od karcinoma oboli oko 25.000 ljudi, a rano otkrivanje značajno povećava šanse za izlječenjem ili produljenjem kvalitetnog života unatoč dijagnozi. Zahvaljujući submilimetarskoj preciznosti Varian EDGE tehnologije omogućit ćemo i tretiranje slučajeva koje je klasičnim metodama nemoguće operirati”, istaknuo je Prof. dr. sc. Schwarz.

>>>Hrvatska prva u regiji otvara polikliniku s najsuvremenijom tehnologijom za liječenje karcinoma vrijednom 10 milijuna eura

Posebnost radiokirurgije je u tome što se liječenje obavlja snopom visoko preciznih te posebno usmjerenih i doziranih zraka koje uništavaju sam karcinom bez rezanja i bez krvi, uz minimalno oštećenje okolnog tkiva. Sam tretman ne traje dugo, a pacijent odmah poslije može kući.

Klinika raspolaže sa Siemensovom opremom - CT uređajem ultra niske doze zračenja, velike brzine s 384 rekonstruirana sloja, MR uređajem jačine 3T te ultrazvukom najnovije generacije.

Ukupna vrijednost investicije premašuje 10 milijuna eura i realizirana je iz privatnih izvora uz financiranje HBOR-a i Unicredit leasinga te uz HAMAG Bicro jamstva.

24. travanj 2024 23:10