Poslovna scena
StoryEditor

Nakon 23 godine ponovo zračna linija između Zagreba i Beograda

07. Studeni 2014.
Piše:
lider.media

Air Serbia, nacionalna aviokompanija Republike Srbije, najavila je danas uvođenje dva leta dnevno između Beograda i Zagreba, a letovi započinju od 12. prosinca 2014. godine.

Novi letovi će označiti ponovno uvođenje zračne linije između ova dva grada, na kojoj je posljednji let bio prije 23 godine. Prvi let na ovoj liniji s dugom povijesti obavio je JAT-ov prethodnik Aeroput u veljači 1928. godine. JAT je ponovo uspostavio letove na ovoj liniji u travnju 1947. godine i održavao ih je do kolovoza 1991. godine.

Novi letovi će gostima koji putuju zbog posla ponuditi odličnu povezanost preko matične zračne luke Air Serbia, beogradskog aerodroma Nikola Tesla, s mnogim popularnim destinacijama širom mreže ove aviokompanije, kao što su Atena, Abu Dhabi, Istanbul, Solun, Tel Aviv, Moskva i Larnaka, kao i do ključnih destinacija širom Balkana, uključujući Skoplje, Tiranu, Sofiju, Bukurešt, Tivat, Podgoricu i Sarajevo.

- Uspostavljanje linije za Zagreb je značajan i dobrodošao dodatak mreži destinacija Air Serbia koja ubrzano raste. Ovi letovi će odgovoriti na sve veću potražnju za poslovnim i turističkim putovanjima osoba koje često putuju između ove dvije metropole i omogućit će im značajnu uštedu vremena u usporedbi s putovanjima vlakom ili automobilom - kazao je Dane Kondić, generalni direktor Air Serbia, te istakao kako će novi letovi također omogućiti dvosmjernu povezanost preko Beograda između Hrvatske, ostatka Europe i značajnih globalnih destinacija.

26. travanj 2024 17:58