Poslovna scena
StoryEditor

Naši su avioni po kvaliteti održavanja malo iznad prosjeka

11. Listopad 2013.
Piše:
lider.media

Povodom učestalih natpisa u novinama oko nesigurnosti aviona Croatia Airlinesa čelnici nacionalnog avioprijevoznika novinarima su prezentirali podatke koji, kako tvrde, pokazuju da se radi o sigurnoj kompaniji po svjetskim standardima.

Slijetanje bez prednjeg kotača Dash aviona Croatia Airlinesa u Zürich bio je prvi incident u povijesti Croatia Airlinesa rekli su predsjednik Uprave Krešimir Kučko i član Zlatko Širac na druženju s predstavnicima medija.

Istaknuli su da su po podacima europskih i svjetskih kontolora civilnog zrakoplostva avioni CA malo iznad prosjeka po kvaliteti održavanja i servisa.

- Svaki avion trpi kvarove i mora se redovito održavati i sevisirati. Mi našim internim propisima imamo strože i restriktivnije kontrole nego što proizvođači propisuju. U naš centar za tehničko održavanje dolaze drugi mehaničari na instrukcije, a imamo toliki obujam posla da pripremamo izgradnju trećeg hangara. Također dobili smo certifikat da možemo raditi i veliki servis na Airbusa avionima – rekao je predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko.

Što se tiče aviona koji je imao nesreću u Zürichu na njemu će sljedeći tjedan početi servis, te bi se u flotu mogao vratiti za mjesec dana. Također zbog širenja obujma posla za tehničko održavanje u CA planiraju dodatnih 45 zaposlenja što im je dozvoljeno po planu restrukturiranja ako ostvaraju dodatne prihode.

Također je istaknuto su zbog prilagodbe reda letenja i većeg korištenja Dasha preko zime planiraju uštedjeti 60 milijuna kuna.

Novi hangar koji bi trebao biti gotov do ljeta sljedeće godine donijet će im godišnju zaradu od oko 35 milijuna kuna, a u roku od šest godina sam bi se trebao isplatiti. Što se tiče medijskih natpisa oko problema sa sigurnošću flote Zlatko Širac odbacio je takve navode.

- Takve stvari su svakodnevne i inzistirati na njima nije korektno jer naša flota je sigurna i bez incidenata. Naš sektor održavanja je jedini koji je na mapi Lufthanse, a nije u njihovom vlasništvu, što govori koliko dobar posao radimo – zaključio je Širac.

25. travanj 2024 11:29