Poslovna scena
StoryEditor

Nema ponuda za kutinsku Petrokemiju?

31. Ožujak 2014.
Piše:
lider.media

Povjerenstvo za odabir partnera Petrokemije trebalo bi se sastati danas, no navodno nema ponuda.

Kutinska Petrokemija ima alternativna rješenja i program razvoja kompanije ukoliko se i ne nađe strateški partner za poduzeće, tvrde iz Uprave ovog poduzeća te ističu da će o realizaciji tih rješenja i programu razvoja odlučiti postojeći vlasnici, prenosi Novi list.

Pri tome će, naglašavaju, "od ključnog značaja će biti dijalog sa svim partnerima uključenima u proces, a posebno sindikatima, jer i o njihovoj daljnjoj podršci ovisi uspjeh svih procesa u tvrtki".

Sjednica Povjerenstva za odabir strateškog partnera Petrokemije trebala bi biti održana danas, a spekulira se da ozbiljne ponude za partnerstvo nema.

Za Petrokemiju nije stigla niti jedna obvezujuća ponuda, a dva potencijalna investitora izrazila su spremnost da dalje pregovaraju o ulasku u suvlasništvo. Zabrinuti za svoju i sudbinu svog poduzeća radnici Petrokemije odgovornim adresama – predsjednicima države i Vlade te ministarstvima poljoprivrede, financija i branitelja – poslali su zaključke s radničkog skupa, u kojima su najavili sindikalne i industrijske akcije.

Sindikat Petrokemije neće ometati proces traženja partnera, ali radnici tvrde da neće dopustiti da tvornica ode u stečaj, odnosno da će poduzeti sve što je potrebno da zaštite i nastave proizvodnju mineralnih gnojiva.

23. travanj 2024 11:45