Poslovna scena
StoryEditor

Nestle u Hrvatskoj u prvih šest mjeseci ostvario pet posto rast prodaje

13. Listopad 2016.
Piše:
lider.media

Nestle Adriatic u prvih je šest mjeseci ove godine u Hrvatskoj ostvario rast prodaje od oko 5 posto u odnosu na lani, a do kraja godine vjeruje da može premašiti lanjski rast od 7 posto, kazao je generalni direktor Nestlea za Hrvatsku Miljenko Vaić. Izdvojivši Hrvatsku kao jedno od jačih Nestleovih tržišta u regiji, Vaić je u četvrtak na panelu u povodu 150. godišnjice osnivanja Nestlea rekao da je najveći posao te tvrtke u Hrvatskoj kava, a tu je i tržišni udjel od oko 33 posto u zamjenskim formulama za dojenje, kao i dobra potražnja kakao napitaka, juha i začina.

Kompaniju Nestle u Švicarskoj je 1867. osnovao njemački farmaceut Henri Nestlé stvorivši specijalno mlijeko za dojenčad, što je u to vrijeme bila velika inovacija, rekla je regionalna direktorica Nestle Adriatica Yana Mikhailova.

Ona ističe da je oko pet tisuća ljudi zaposleno u Nestleovu sektoru istraživanja i razvoja, u koji je lani uloženo više od 1,6 milijardi švicarskih franaka.

Svakoga se dana, kako je kazala, u svijetu proda milijarda komada Nestleovih proizvoda, kojih ukupno ima oko 10 tisuća raspoređenih u dvije tisuće brendova.

U svijetu Nestle zapošljava 335 tisuća ljudi, prodaje proizvode u 189 zemalja i ima 436 tvornica.

19. travanj 2024 21:06