Poslovna scena
StoryEditor

Nexe gradnja će graditi trgovački centar u Našicama

06. Lipanj 2012.

Nexe gradnja, tvrtka u sastavu Nexe Grupe, sklopila je ugovor o izgradnji novog trgovačkog centra u Našicama, a vrijednost radova je 25 milijuna kuna, izvjestili su danas iz te tvrtke.

Novi trgovački centar prostirat će se na 5.200 četvornih metara, a na dodatnih 6.400 četvornih metara uređenog prostora kupcima će biti na raspolaganju i 205 parkirališnih mjesta. Investitor je tvrtka Tutus projekt, a otvorenje centra planirano je za početak prosinca ove godine, stoji u priopćenju. Nexe gradnja uspješno ulazi u sve više projekata gradnje specifičnih građevina poput trgovačkih centara i objekata posebne namjene od kojih se u narednom razdoblju očekuje veća aktivnost od ostatka građevinskog sektora, navode iz tvrtke.

Podsjećaju kako su trenutno u tijeku radovi na gradnji novog trgovačkog centra u zagrebačkom naselju Dubrava, koji bi trebao biti završen u rujnu, zatim izgradnja trenč silosa i bioplinskog postrojenja Gradec, farme u Grđevcu, gradnja benzinske postaje Petrol u Vinkovcima itd. Jedan od većih projekata Nexe gradnje je rekonstrukcija i dogradnja zgrade Muzičke akademije u Zagrebu, a trebao bi biti završen na proljeće 2013. godine. Ugovorena vrijednost svih radova u tijeku Nexe gradnje je više od 200 milijuna kuna, a u fazi završnih pregovora je još nekoliko novih poslova.

Uz Nexe gradnju, u Diviziji za građenje Nexe Grupe i sarajevska tvrtka GP Put ima nove poslove. Ta je tvrtka angažirana na gradnji niza objekata u BiH, Keniji i Pakistanu. U BiH izvodi radove na glavnoj magistrali u Zenici, čija je vrijednost iznad 4 milijuna eura (bez uključenog PDV-a), zatim na plinovodu Zenica–Travnik, u vrijednosti 3,7 milijuna eura (bez uključenog PDV-a), na koridoru Vc Drivuša-Gorica, te na nizu rehabilitacija magistralnih prometnica u BiH, ukupne vrijednosti 2,5 milijuna eura (bez uključenog PDV-a).

U Pakistanu GP Put izvodi vrlo složen projekt dionice ceste s tri nadvožnjaka, dok u Keniji tvrtka gradi cestu ukupne dužine 130 kilometara, a vrijednost posla je 70 milijuna eura, zaključuje se u današnjem priopćenju.

24. travanj 2024 02:19