Poslovna scena
StoryEditor

Nexus FGS i PharmaS Luke Raića zainteresirani za Imunološki zavod

31. Siječanj 2014.
Piše:
lider.media

Hrvatski fond rizičnog kapitala Nexus FGS i domaća farmaceutska kompanija PharmaS Luke Raića predstavili su nadležnim ministarstvima zajednički prijedlog investicije, koja bi omogućila nastavak proizvodnje u dva od ukupno tri područja dosadašnjeg poslovanja Imunološkog zavoda: prerade krvne plazme i proizvodnje virusnih cjepiva.

- Pripremili smo rješenje koje osigurava opstanak strateški važne proizvodnje krvnih derivata i virusnih cjepiva u Hrvatskoj, uz zapošljavanje većine radnika Imunološkog zavoda i zadržavanje suvlasništva Republike Hrvatske. U suradnji s domaćom farmaceutskom tvrtkom PharmaS spremni smo investirati 30 milijuna eura u obrtna sredstva i modernu opremu, a u cijelom procesu iznimno je bitna brzina donošenja odluka od strane države kako bi se osigurao kontinuitet poslovanja - izjavio je Marko Lesić, direktor Nexus Private Equity Partnera.

Ovim prijedlogom proizvodnja bi ostala u Hrvatskoj kao i u djelomičnom vlasništvu države s obzirom da je 50-postotni ulagatelj u fond Nexus FGS upravo HBOR. Ubuduće bi se proizvodnja odvijala u PharmaSovim modernim pogonima u Popovači, čime bi se u konačnici zaposlilo između 150 i 180 radnika Imunološkog zavoda.

U svojoj ponudi Nexus FGS i PharmaS su izrazili želju za hitnim početkom procesa dubinskog snimanja Imunološkog zavoda, nakon kojeg bi u vrlo kratkom roku donijeli odluku o pokretanju investicije i u skladu s njom dali obvezujuću ponudu za preuzimanje poslovanja prerade plazme i proizvodnje virusnih cjepiva.

Podsjetimo, zainteresiranost za Imunološki zavod do sada su pokazali JGL, kao i Grad Zagreb, koji je jutros također poslao pismo namjere Vladi.

18. travanj 2024 20:09