Poslovna scena
StoryEditor

Nexus i PharmaS ipak neće predati ponudu za Imunološki zavod

25. Ožujak 2015.
Piše:
lider.media

Farmaceutska kompanija PharmaS d.o.o. i Nexus Private Equity Partneri d.o.o. u ime i za računa fonda Nexus FGS koji su na javnom pozivu zajednički iskazali svoj interes za kupnju dionica i dokapitalizaciju društva Imunološki zavod d.d. Zagreb (“Društvo”), uvažavajući uvjete natječaja te nakon provedenog procesa dubinskog snimanja poslovanja Društva odlučili su ne predati ponudu za otkup dionica Društva.

Uvjeti natječaja, aktualno operativno i financijsko stanje u Društvu, nerazriješena bitna pitanja u poslovanju, kao i kvaliteta raspoloživih podataka nažalost nisu ostavljali minimalan prostor za poslovno opravdan i tržišno ostvariv plan ulaganja otkupa dionica i dokapaitalizacije Društva.

Inače, Nexus upravlja hrvatskim fondom za gospodarsku suradnju Nexus FGS, uspostavljenim u suradnji s vladom RH u okviru mjera za poticanje gospodarskog oporavka (u kojem je Vlada RH ulagač 50% ukupnog kapitala Fonda, dok su preostali ulagatelji svi hrvatski obvezni mirovinski fondovi te renomirana hrvatska poduzeća). PharmaS je brzorastuća hrvatska farmaceutska kompanija u hrvatskom vlasništvu koja intenzivno ulaže u proizvodnju i razvoj lijekova. Od osnivanja u PharmaS je investirano više od 450 milijuna kuna osobnog kapitala vlasnika Luke Rajića, uključujući novi moderni proizvodni i labaratorijski pogon u Hrvatskoj (Popovača).

23. travanj 2024 22:38