Poslovna scena
StoryEditor

Nikola Hanžel za hotel Korana ponudio 6,32 milijuna kuna

17. Rujan 2012.

Plati li karlovačka tvrtka Lana Commerce, vlasnika Nikole Hanžela, u roku od 60 dana 6,32 milijuna kuna, koliko je danas izlicitirala i pobijedila na javnoj dražbi Općinskog suda u Karlovcu, postat će vlasnik hotela ‘Korana‘, ili bolje rečeno lokacije s ruinom od nekadašnjeg hotela s 425 ležajeva.

S obzirom na neke ranije javne dražbe na karlovačkom Trgovačkom i Općinskom sudu, kao na primjeru Pamučne industrije, u slučaju prodaje hotela „Korane“ nije bilo dugog natezanja s ponudama i nabijenjem cijene, ali se zato godinama čekalo na rješenje, sve dok početna cijena nije drastično pala s prvih 27 milijuna kuna na današnjih 5,2 milijuna kuna. Dražbu su međusobnim nadmetanjem započeli Dragutin Vučković, vlasnik velike ugostiteljske sale Princess u Jastrebarskom, te tvrtka Nova Korana d.o.o. sa sjedištem u Šibeniku, koju su zastupali članovi Uprave Dane Slamić i karlovački hotelijer i ugostitelj Ivan Srakovčić. Nakon nekoliko povećanja ponuda, i nakon Vučkovićevog odustajanja, ubrzo je očito pao dogovor između Srakovčića i Slamića s jedne strane i Hanžela s druge, pa nakon njegove posljednje ponude od 6,32 milijuna kuna više u dozvoljenom roku nije bilo protuponude, pa je sudac Josip Štrucelj „Koranu“ dosudio Lana Commerceu.

Nikola Hanžel uz Lana Commerce većinski je vlasnik i Lana - Karlovačke tiskare, a lani je investicijom od oko 6 milijuna eura dovršio gradnju i uređenje replike povijesno značajne, tzv. Žitne kuće u središtu Karlovca. Na upit lokalnih karlovačkih medija za izvore financiranja kupovine najpoznatijega karlovačkog rugla, devastiranog hotela „Korana“, Hanžel je dao lakonski odgovor u stilu „ne brinite se za novce“, dok o provedbi jedinog razumnog rješenja, a to je rušenje objekta, nije bio ništa određeniji; tek na inzistiranje kazao je da će vjerojatno na istom mjestu izgraditi novi hotel, te da će tu biti još nekih iznenađenja, ali neka to u ovoj fazi ostane njegova tajna. Stoga ni ne čudi da će se još pričekati odgovor na pitanje koliko će zapravo iznositi ukupna investicija u to buduće „hotelsko iznenađenje“, te o kojim je rokovima i dinamici izgradnje riječ.

25. travanj 2024 14:20