Poslovna scena
StoryEditor

Nogometna podvala - Laž je da će nastup Vatrenih u Brazilu podići BDP

28. Studeni 2013.
Piše:
lider.media

Nogometna euforija izazvana predstojećim nastupom Vatrenih u Brazilu brzo je izrodila optimizam bez pokrića - pojavile su se procjene da bi prolazak Hrvatske u drugi krug BDP mogao pogurati za 0,5 posto.

Iako se svi nadaju da bi gospodarstvo u 2014. moglo rasti, prema mišljenju analitičara s kojima smo razgovarali, utjecaj nogometa na njega neće biti ključan, štoviše, mogao bi biti negativan.Tko su nogometni dobitnici, a tko gubitnici, što o svemu kažu Ljubo Jurčić, Dragan Munjiza i Darko Lorencin, pročitajte u analizi Alana Edera u novom broju Lidera.

Ovotjednu rubriku kompanija zaposjeo je VMD Promet, tvrtka koja je bez reklame već prodala ili iznajmila gotovo pola nesagrađene Strojarske. Priču o vlasnicima jedne od rijetkih kompanija uspješnih u građevini donosi Edis Felić.

Gordana Gelenčer zapitala se pak koliko bi Hrvatska vrijedila kad bi je potencijalni ulagač kupovao kao poduzeće? Što uopće možemo ponuditi i koliko bismo uprihodili ‘privatizacijom‘ Hrvatske? Kakvu bi vrstu investitora mogla privući zemlja koja ulazi u šestu godinu recesije, a generatora rasta nema na vidiku, u kojoj je broj umirovljenika i onih koji rade gotovo izjednačen? 

Što na ova pitanja kažu stručnjaci pročitajte u sutrašnjem broju, gdje možete pronaći i razgovor s Goranom Brajdićem iz Dalekovoda, priču o Fis-u iz Viteza te poseban prilog o energetici.

Novi broj Lidera možete pročitati na iPadu. Aplikaciju s pomoću koje ga možete kupiti skinite OVDJE

27. travanj 2024 06:44