Poslovna scena
StoryEditor

Novac je neophodan za mlade poduzetnike, ali ne garantira uspjeh

01. Listopad 2013.
Piše:
lider.media

U ZIP.Events prostoru u zgradi Sveučilišta u Zagrebu održan je drugi po redu ZIP MasterClass, jedan od najnovijih projekata Zagrebačkog inkubatora poduzetništva kojemu je Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu osiguralo podršku.

Kako je jedan od osnovnih ciljeva ZIP-a školovanje startup pokretača, ovim programom ZIP je omogućio poduzetničkoj zajednici predavanja iskusnih poduzetnika iz cijelog svijeta, osnivača uspješnih poduzeća i startupa.

Događaj je otvorio i sudionike pozdravio veleposlanik američke ambasade u Zagrebu, Kenneth Merten koji je izrazio zadovoljstvo što pruža potporu mladim ljudima koji su pokretači novih vrijednosti.

Drugi ZIP MasterClass ugostio je Michaela Backesa i Paula Jozefaka, suosnivače Liquid Labs GmbH u Hamburgu, sa dugogodišnjim iskustvom u VC investiranju. Uz predstavljanje i zanimljive životne priče predavača krenula je interakcija u kojoj su se sudionici ZIP MasterClassa aktivno uključili u panel.

Publika je imala pitanja većinom vezana uz njihov način rada u Liquid Labsu, te su iz prve ruke doznali kako Paul i Michael surađuju s mladim poduzetnicima. Tu je Paul prenio jedno svoje zanimljivo iskustvo: u dijelu poduzetničke zajednice postoji stav da je novac neophodan za početak, međutim osobno se susreo s ljudima koji su dobili priliku i novac pa ipak nisu znali to iskoristiti na pravi način.

20. travanj 2024 12:15