Poslovna scena
StoryEditor

Novi broj Lidera: 100 najprofitabilnijih - nema biznisa do klađenja

14. Kolovoz 2014.
Piše:
lider.media

Nema biznisa do klađenja. S profitnom maržom od 61,9 posto, lanac kladionica SuperSport lani je imao daleko najveću zaradu u odnosu na prihode.

Proizvodni sektor o takvim, štoviše o bilo kakvim, zaradama može samo sanjati. Na listi sto najprofitabilnijih tvrtki u 2013. godini proizvođača je jedva desetak. Tko se još našao na ovom popisu, tko ima profitnu maržu veću od 20 posto, koliko se novih tvrtki našlo na popisu? Odgovore na sva ta pitanja pronađite u temi tjedna Matilde Bačelić u našem novom broju.

Za razliku od drugih svjetskih ljestvica, na kojima Hrvatska kotira sve lošije, na ljestvici koja mjeri ‘dobrotu‘ neke zemlje, koliko koja zemlja čini dobra za svijet, Hrvatska je na respektabilno visokom 46. mjestu od ukupno 125 rangiranih zemalja. Ovom temom pozabavila se Gordana Gelenčer čiju analizu možete naći u tiskanom izdanju Lidera.

Osim toga, razgovarali smo i s MBA poljoprivrednikom Janom Marincem, a donosimo i priču Edisa Felića i PPK-u iz Nove Gradište. Najavljeni dolazak Monsanta nije uzbudio duhove u ovoj kompaniji jer su fokusirani na različite vrste sjemenja. Mnogo ih više uzrujava što općine opstruiraju transparentnu dodjelu zemlje za obrađivanje.

Ovotjednu rubriku Poduzetnici zaposjela je Sandra Stojak, vlasnica Ciklopee o kojoj više možete doznati u tekstu Mire Soldića.

Tu su i priče o ulaganju u zlato, savjeti za odnose s klijentima kojima je ponekad jednostavno nužno reći ‘ne‘, kao i autotrend za sve poklonike limenih ljubimaca.

26. travanj 2024 13:50