Poslovna scena
StoryEditor

Novi broj Lidera: 7 sekundi je vrijeme koje imate za prodaju proizvoda

21. Kolovoz 2014.
Piše:
lider.media

Potrošači danas racionalno čitaju znakove, a emotivno se vežu za određene brendove ili kampanje. Stoga je proizvođačima sve teže prodati proizvod. Da bi nagovorili nekoga na kupnju imaju sve manje vremena i sve više konkurenata na policama.

U novom broju Lidera istražili smo kako se mijenjaju navike potrošača (čija je usredotočenost, usput budi rečeno, kraća od one zlatne ribice) te smo pobrojali deset stvari koje treba znati o ciljanom kupcu. Više doznajte u temi tjedna Željke Laslavić.

Gordana Gelenčer analizira proceduru makroeknomskih neravnoteža, opasniju i od prekomjernog deficita. Za razlliku od fiskalne letvice, u proceduri makroekonomskih neravnoteža nema penala, nema packi ni batina. Unatoč tome što smo probili četiri od 11 mjernih polja – udjel investicija, izvoza i javnoga duga te nezaposlenost. Za nerad na tim poljima bit ćemo kažnjeni ‘samo‘ stagnacijom i zaostajanjem.

Vlasnik Instar informatike Marko Cvetovski smatra da je oglašavanje presudno za povećanje prodaje i pridobivanje novih kupaca. Ali ne bilo kakvo oglašavanje, već osmišljene marketinške strategije koje ga izdvajaju iz kalupa. Više o njemu saznajte u ovotjednoj rubrici Poduzetnici.

Zanima vas kako u posljednje vrijeme posluju domaće šećerane? Edis Felić analizira stanje Vira, Tvornice šećera Osijek, Sunoka, i Studen Holdinga. Više doznajte u rubrici Konkurenti.

U novom broju pozabavili smo se i tvrtkom Finvest, ruskim sankcijama, a donosimo i intervju s Markom Krištofom, ravnateljem Državnog zavoda za statistiku.

26. travanj 2024 17:53