07. svibanj 2015.

Novi broj Lidera: Država traži od tvrtki sve besmislenije izvještaje

lider.media
lider.media

Propisi, akti, naputci… mijenjanju se na dnevnoj bazi i poduzetnici ih trebaju pratiti s napetošću slijetanja na Mjesec. Ako ne uspiju održati korak – kazna!

Prenormiranje poslovanja popraćeno drakonskim kaznama najviše problema prouzrokuje malim tvrtkama. Inspekcije dolaze u tvrtku čim se zatraži povrat poreza i naplate 16.000 kuna kazne jer je jednu platnu listu umjesto radnika potpisao i preuzeo njegov otac. O tome kako država zlostavlja poduzetnike, te od tvrtki traži sve besmislenije izvještaje, možete čitati u novom broju Lidera iz pera Gordane Gelenčer.

Svatko od nas poznaje nekoga tko poznaje nekoga tko je pred prijateljima izvadio fascikl i umjesto o nogometu ili večernjem izlasku potegnuo temu o kremama, usisavačima ili polici osiguranja. Taj nije tako skoro bio ponovno pozvan na piće. Ipak, samo je pitanje kad će stanje u hrvatskom gospodarstvu dovoljno ohrabriti čovjeka da zakuca na susjedova vrata, makar s njim više nikad ne popio kavu. Direktna prodaja kanal je koji, koliko god iritantan, ne bi postojao da ne daje rezultate, piše Željka Laslavić.

Davor Runje, vlasnik Drapa, digitalne agencije čije su kampanje osvojile mnoge stručne nagrade, poduzetnik je čiji rad predstavljamo u novom broju, a donosimo i razgovor sa neurokirurgom dr. med. Robertom Saftićem koji tvrdi da privatna praksa s razvojem zdravstvenog turizma može postati i odličan izvozni proizvod.

U bloku iz svijeta pišemo o ostavštini Françoisa Michelina, oca radijalne gume i tvorca jedne od tri najjače kompanije na svijetu u industriji guma, kao i o tome kako novi šef Steve Easterbrook namjerava izvući iz krize poznati lanac brze hrane McDonald‘s.

Donosimo i pregled dvodnevne Liderove konferencije ‘Information technology – challenging the shadow economy‘ gdje su predstavljena iskustva s uvođenjem fiskalizacije, a u novom broju donosimo i specijal o E-biznisu.